Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Onada de ‘fitipaldis’ a la ronda de Dalt: l’últim, a 185 km/h
  • CA

El 2022 ha començat amb una autèntica allau de fitipaldis a la ronda de Dalt de Barcelona. A través de les xarxes socials pràcticament és rutina veure missatges de la Guàrdia Urbana de Barcelona on s’indica que un conductor ha anat a velocitats de vertígen per aquesta carretera de la ciutat, amb trams limitats a 80 o 60 quilòmetres per hora.

L’últim cas, un conductor d’un cotxe que més que duplicava la velocitat permesa, ja que circulava a 185 km/h en un punt limitat a 80 quilòmetres l’hora. La Guàrdia Urbana ha informat aquest dijous dels fets i ha assegurat que han denunciat penalment la persona per “excés de velocitat”, una de les primeres causes de sinistre a la ciutat que, a més, eleva la gravetat de les lesions, indica el cos policial.

Fa només tres dies trascendia un altre cas. I mateixa situació; una persona caçada a 187 km/h per la ronda de Dalt. En aquest cas, el radar va detectar que va excedir dos cops el límit de velocitat en una hora. El 22 de gener es va enxampar una persona que circulava per la ronda de Dalt a 181 quilòmetres per hora, el triple de la velocitat permesa El 17 de gener, un altre fitipaldi. En aquest cas, anava a 170 quilòmetres per hora en un tram de la ronda de Dalt limitat a 80 km/h. El conductor duia un Abarth 500 Vita, un cotxe de 22.000 euros i poquíssimes unitats fet expressament per la presentació de la nova consola de Sony. Fa menys de 15 dies, el 15 de gener la policia informava d’un nou succès similar, amb un vehicle circulant a 162 km/h.

La ronda Litoral és un dels punts on l’Ajuntament té previst estrenar nous radars sancionadors. Serà un radar de tram i mesurarà la velocitat mitjana dels vehicles que recorrin l’espai comprès entre les sortides Barceloneta i Miramar, per evitar que els conductors que ja saben on és l’aparell evitin ser caçats amb una frenada momentània. Aquesta primavera es col·locaran 32 radars amb capacitat de multar en artèries com la Gran Via o General Mitre, a més d’una dotzena de radars pedagògics situats a prop d’escoles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa