Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, premiada com una de les ciutats amb un turisme més sostenible
  • CA

El debat sobre els límits del turisme ha tornat recentment a primera línia. Amb la possible limitació dels creuers que entren a Barcelona sobre la taula, diverses entitats veïnals han començat a mobilitzar-se un altre cop per reclamar un canvi de model turístic que fugi de la massificació i que prioritzi la convivència entre visitants i veïns. En aquest context, la capital catalana ha estat premiada aquest dimarts com una de les ciutats turístiques del món amb un turisme més sostenible.

El municipi barceloní -conjuntament amb tres marques turístiques de la província com són la Costa de Barcelona, els Paisatges de Barcelona i els Pirineus de Barcelona- han rebut la certificació Biosphere Platinum, una distinció internacional que entrega la Biosphere Destination Community de l’Institut de Turisme Responsable (RTI) i que reconeix la voluntat de la ciutat i del seu consistori de promoure un turisme més sostenible, “respectuós i compromès amb l’entorn”. La capital catalana es converteix d’aquesta manera en la primera ciutat del món que rep aquest reconeixement.

La distinció s’ha entregat en un acte celebrat a la Llotja de Mar i ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha recordat que Barcelona va ser la primera destinació turística urbana del món en obtenir la certificació Biosphere l’any 2011. “Onze anys després som la primera ciutat del món en rebre la distinció Biosphere Platinum. Això és fruit de l’aposta de la ciutat per un turisme responsable i sostenible”, ha celebrat en un missatge a través de les xarxes socials el líder del PSC al consistori barceloní.

Límit als grups turístics

Amb l’objectiu de posar ordre al descontrol que es viu en algunes de les zones més turístiques de la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona presentava el passat 21 de juny un acord amb les dues associacions catalanes que agrupen els guies turístics oficials per limitar el nombre de persones que poden formar part d’aquests grups de visitants. De fet, una de les mesures estrelles del decàleg de “bones pràctiques” resultant d’aquest pacte proposa reduir els grups turístics que recorren la ciutat a un màxim de 30 persones.

En el cas del districte de Ciutat Vella, però, aquest nombre no podrà superar les 15 persones i també s’estableix un sentit únic de circulació en 24 carrers i places i un aforament màxim de grups per poder fer explicacions in situ en aquells espais reduïts amb molta afluència turística.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní. a juny 29, 2022 | 06:00
    Barceloní. juny 29, 2022 | 06:00
    Redéu!. Doncs com seràn les altres?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa