Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Airbnb retreu a Colau que prometés mantenir les habitacions turístiques
  • CA

La plataforma Airbnb surt a l’atac després del veto de l’Ajuntament de Barcelona a les habitacions turístiques. En un comunicat, el portal de lloguer d’apartaments recrimina a l’alcaldessa Ada Colau que ara prohibeixi aquest tipus de relloguer en llars habitades quan fa menys de dos anys prometia als veïns mantenir aquesta font d’ingressos.

“Ningú està en contra que una família pugui llogar una habitació, no anem a criminalitzar ni a perseguir a la família que lloga una habitació”, deia Colau en una trobada amb veïns (minut 4:30 del vídeo).

També recorda que la tinenta d’alcaldia Janet Sanz, impulsora del veto a les habitacions turístiques, deia el 2017 en un acte del partit al Poblenou (minut 00:54) que el veí que relloga una habitació a un turista “no és un problema” perquè no genera una substitució d’ús residencial a ús turístic d’aquell pis.

“Les normes anunciades donen l’esquena al marc regulatori creat per la Generalitat i al suport a l’activitat mostrat per representants del govern de la ciutat”, es queixa Airbnb. Confia que “en els pròxims mesos s’obri la porta del diàleg” per “donar prioritat” a les famílies davant d’altres titulars de pisos que es fan passar per rellogadors particulars però en realitat exploten un negoci turístic a temps complet.

“El 53% dels amfitrions catalans a la plataforma d’Airbnb afirmen que compartir la llar els ha permès poder viure a casa seva”, al·lega la plataforma, en referència als ingressos suplementaris i els alts preus de l’habitatge a Barcelona. Calcula que “97 cèntims de cada euro que paguen els clients pel seu allotjament van a parar als amfitrions” de les llars compartits, mentre que “en el cas dels hotels, entre 14 i 36 cèntims de cada euro gastat en una cadena hotelera pot ser que mai arribin a la comunitat”.

Tot i que les queixes veïnals per turistes incívics també es donen en llars compartides, Airbnb insisteix que la convivència entre amfitrions i hostes és “bona i pacífica” i atrau “un turisme respectuós”. Defensa, a més, que ha fet cas de les peticions municipals –tot i que l’Ajuntament ha dit el contrari en diverses ocasions– i a eliminat més de 7.000 anuncis des de 2018 de pisos sense llicència. Aquest gener justament acaba d’anunciar que l’aplicació d’una verificació postal obligatòria per a tots els nous anuncis, que evita la reaparició d’anuncis vetats usant adreces falses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa