Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dúnia, una nena que fuig d’Alep, protagonista del PetitCineclub de desembre
  • CA

Fer que els nens s’enamorin del setè art i puguin extreure’n lliçons de vida. Aquest és l’objectiu d’El Petit Cineclub, una cita mensual que es celebra a diversos centres cívics i gràcies a la qual els nens poden veure curts doblats en català que els enriqueixen intel·lectualment alhora que els diverteixen. La intenció és apropar un cinema de qualitat adaptat a cada franja d’edat que permeti als nens apropar-se al món del cinema durant els primers anys de la seva vida. Després d’haver gaudit a Barcelona d’El Meu Primer Festival, el Petit Cineclub és una altra opció mensual per continuar fomentant la imaginació dels més petits. 

De la mà de Billy i Milly Oncle, dos personatges divertits que presenten les pel·lícules i després les comenten amb els més petits. Aquests personatges ajuden els nens a extreure tot el potencial educatiu dels curts mentre no deixen de divertir-se i fer volar la imaginació. Es tracta d’un cinema “dinamitzat”, ja que abans que comencin els curts una figura anomenada ‘dinamitzador’ entrega una fitxa als nens de la sala i un cop acaba la pel·lícula fa un repàs amb ells del que han vist per tractar amb més profunditat els valors que volia transmetre el film. 

“Es tracta de treure-li més suc a la pel·lícula i que anar al cinema sigui alhora divertit i enriquidor”, explica Quim Perelló, coordinador de comunicació del centre cívic Cotxeres Borrell, un dels centres que participen del Petit Cineclub. Les pel·lícules que s’escullen al Petit Cineclub tenen algun valor afegit, un ensenyament pels nens que es pugui tractar després de la projecció a través de la fitxa. “Busquem integrar les famílies en aquest espai i que els nens en treguin profit”, explica abans d’afegir que, a més, els curts que es trien estan adaptats a cada franja d’edat

El Petit Cineclub és una cita mensual perquè els més petits puguin gaudir del setè art

Dúnia protagonitza el Petit Cineclub de desembre

La sessió d’aquest desembre, sota el títol Dúnia i altres curts del món, no l’ha escollida aquest centre en concret sinó els equipaments de Barcelona Districte Cultural. Això suposa que a banda de poder-la veure el dia 16 de desembre a les 18 hores a Cotxeres Borrell també es projectarà a altres centres cívics. Aquesta és la llista completa de centres on es podrà gaudir d’aquesta pel·lícula i els seus horaris:

Dimecres, 14/12/2022 -17:30 h
CC Zona Nord

Dijous, 15/12/2022 – 18:00 h
CC Joan Oliver – Pere Quart

Divendres, 16/12/2022 – 17:30 h
CC Vil·la Florida

Dissabte, 17/12/2022 – 17:00 h
CC Urgell

Diumenge, 18/12/2022 -12:00 h
Sala Maremar – CC Casa del Rellotge

Dimarts, 20/12/2022 – 17:30 h
CC Besòs

Dimecres, 21/12/2022 – 17:30 h
CC La Sedeta

Divendres, 23/12/2022 – 17:30 h
CC Casa Groga

Dimecres, 28/12/2022 – 12:00 h
CC Teixonera

Dúnia és el primer curt de la sessió del Petit Cineclub d’aquest desembre. Té una durada de 28 minuts i es projecta acompanyada de dos curts més, Bango Vassil i Cinema Rex. Aquesta sessió està recomanada per nens a partir de 7 anys i les entrades ja estan disponibles a la majoria de centres cívics. Dúnia, el curt principal, narra la història d’una nena de sis anys d’Alep a qui li apassiona descobrir noves històries. Un dia han de deixar casa seva per la guerra a Síria i ella i els seus pares es veuen obligats a buscar una nova llar. Amb aquest curt es poden tractar valors com la inclusió, l’acollida i el fet que tots som iguals per molt que siguem de llocs del món molt diversos. 

El segon curt d’aquesta sessió és Bango Vassil, la història de dos nens que passen el Cap d’Any viatjant a països amb diverses cultures. Gràcies a aquest viatge entenen que tots som iguals i hem de respectar els costums de cada cultura i país. Aquest curt té una durada de 8:43 minuts, 20 menys que el curt principal. 

Per últim, la sessió és clou amb Cinema Rex, un curt sobre una ciutat dividida on dos nens rivals es troben en aquest cinema. Ell parla hebreu i ella àrab, però igualment aconsegueixen fer-se amics gràcies al cinema. Aquest curt dura sis minuts i tracta valors com l’amistat, el respecte i la importància de la pau. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa