Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Dues persones escalen la Torre Glòries sense protecció

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones per escalar la Torre Glòries aquest dilluns al migdia. Segons relata Europa Press, la policia ha rebut l’avís deu minuts més tard de les 13 hores, moment en què han esperat que els escaladors arribin al cim per “no posar en risc la seva seguretat”. La policia catalana els denunciarà per posar en risc la seva seguretat i la de la resta.

Segons es pot veure en un vídeo publicat per la periodista de TVE, Isabel Ojeda, els escaladors pugen per un lateral de l’edifici sense cap mena de protecció. Mentrestant, els Mossos d’Esquadra i els Bombers de Barcelona han precintat la zona i han realitzat mesures de prevenció perquè ningú prengui mal. Aquesta mena d’aventures poden suposar multes d’entre 100 i 600 euros, segons amb la normativa que estableix que no es poden escalar edificis ni monuments sense autorització.

Una imatge força recurrent

La imatge sorprèn més pel risc que suposa escalar la torre que perquè sigui una novetat. De fet, recurrentment escaladors aventurers decideixen fer aquesta proesa, tant sorprenent com innecessària. No cal anar massa lluny per veure l’últim intent. L’octubre de 2022 un home va pujar els 125 metres de l’edifici, cridant de nou l’atenció del públic que observava atònit des del carrer. La imatge va ser similar. Un grup d’agents de la Guàrdia Urbana i dels Bombers de Barcelona van esperar-li al cim per ajudar-lo a baixar per una de les finestres que hi ha dalt del mític edifici de Sant Martí.

Un dels 'youtubers' que va escalar la torre de les Glòries / Youtube
Un ‘youtuber’ que va escalar l’edifici anys enrere | Youtube

L’1 d’octubre d’aquest mateix any, dos homes també van escalar-la sense cap mesura de protecció. Un altre cas remarcable és del març de l’any passat, quan dos homes van escalar-la vestint els colors de la bandera d’Ucraïna. Pocs dies abans, Rússia havia començat la guerra. L’escalada que del novembre del 2019 també va ser impactant. En aquella ocasió, dos joves, coneguts per compartir vídeos d’esports de risc a YouTube, van pujar fins dalt de tot per fer-se una selfie.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa