Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Crits de “fora” i celebració dels veïns en tancar dos narcolocals
  • CA

Amb aplaudiments i crits de “fora”. Així han acomiadat els veïns i veïnes del Poble-sec a les sis persones acusades de cometre un delicte contra la salut pública, després d’haver ocupat dos locals on s’hi consumia i venia droga. L’operatiu policial on s’han desmantellat aquests dos immobles l’han desenvolupat de forma conjunta els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona i ha durat més de tres hores, entre les 12 h del migdia i les 15.30 h, aproximadament, detallen fonts policials al TOT Barcelona.

A hores d’ara les persones detingudes, totes majors d’edat, estan retingudes en dependències policials dels Mossos a Les Corts, mentre esperen a declarar davant d’un jutge. Previsiblement ho faran demà, tot i que algunes intervencions es podrien realitzar avui mateix, expliquen fonts de tots dos cossos policials. Es desconeix el gènere dels detinguts, així com les edats i si ja tenien antecedents penals vinculats a aquest delicte.

Vídeo elaborat pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana on es veuen les detencions de sis persones vinculades a dos narcolocals del Poble-sec / Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona

A través de les xarxes socials tant Mossos com Urbana han fet balanç el dispositiu policial, on s’han decomissat substàncies estupefaents, així com material de la infraestructura. Fonts de la Guàrdia Urbana precisen al TOT Barcelona que la quantitat requisada ha estat “poca”.

El narcolocal del carrer de Piquer, siuat al número 26, tenia “risc d’incendi”, en tenir la llum punxada i cometre, per tant un delicte de frau de fluïd elèctric. També generava afectacions sobre la finca, a més de les evidents molèsties contra el veïnat, que en diverses ocasions havia protestat mitjançant cassolades al davant del local ocupat. Al darrere hi havia una “organització criminal”, segons el regidor del districte, Marc Serra, que ha explicat que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra “han fet gairebé permanència les 24 hores del dia per intentar minimitzar al màxim aquesta situació”, fins que finalment un jutge ha autoritzat l’ordre de desallotjar els inquilins i detenir els delinqüents. En un primer moment, però, el jutge havia arxivat la causa, denunciada pel propietari d’aquest local, en no detectar indicis de delicte.

“Per fi s’acaba el malson”

“Per fi s’acaba el malson del veïnat“, ha celebrat Serra. “Necessitem un sistema judicial amb més recursos per donar una resposta més àgil i evitar que aquests problemes es cronifiquin“, ha afegit, a través de les xarxes socials, després de denunciar fa només uns dies que feia més de mig any que esperaven la resolució del conflicte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa