Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mossos i Urbana desmantellen dos polèmics narcolocals del Poble-sec
  • CA

Desmantellen dos narcolocals, dedicats a la venda i consum de droga, al barri del Poble-sec. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona estan executant aquest dijous el desallotjament d’aquests polèmics baixos. Un d’ells, situat al número 26 del carrer de Piquer, es trobava en desús però ocupat per una “organització criminal”, segons l’Ajuntament. El propietari de l’immoble va denunciar els fets, però el jutge va decidir arxivar la causa en un primer moment per falta de proves. Aquest cop, però, s’ha autoritzat l’actuació, després que el consistori hagi constatat un “risc d’incendi”, en tenir la llum punxada, a més de la comissió d’un delicte contra la salut pública que, a part, generava afectacions sobre la finca.

L’operatiu ha començat pocs minuts després de les 12 hores del migdia. A través de les xarxes socials, tant la Urbana com els Mossos han informat dels fets. A més del carrer de Piquer, els agents policials actuen sobre un altre baix, ubicat al carrer de Blesa, també al districte de Sants-Montjuïc.

L’operatiu encara no ha finalitzat. El cas del carrer de Piquer generava fortes molèsties als veïns. Alguns d’ells, de fet, s’havien organitzat per fer cassolades, tot i que els ocupants en algunes ocasions havien estat detinguts tinença d’armes, segons va explicar recentment el regidor del districte, Marc Serra. De fet, aquest narcolocal era “un dels principals punts [de venda i consum de drogues] que hi ha ara mateix a la ciutat“, segons el regidor.

Les baralles “diàries” entre els consumidors de droga feien “impossible el descans i convivència veïnal”, ha sostingut Serra, que també ha explicat que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han fet “centenars” d’intervencions per evitar un mal major. “Han fet gairebé permanència les 24 hores del dia per intentar minimitzar al màxim aquesta situació“, ha dit.

“Per fi s’acaba el malson”

“Per fi s’acaba el malson del veïnat”, ha celebrat el regidor del districte de Sants-Montjuïc. “Necessitem un sistema judicial amb més recursos per donar una resposta més àgil i evitar que aquests problemes es cronifiquin”, ha afegit, a través de les xarxes socials, després de denunciar fa només uns dies que feia més de mig any que esperaven la resolució del conflicte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa