Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Ocupen una casa per plantar marihuana i un incendi els delata
  • CA

Un incendi va destapar el passat dimarts una plantació de marihuana que s’amagava dins d’una casa tapiada a les antigues cases barates barri de Bon Pastor, a Barcelona. El foc no només va delatar que s’hi produïa droga, sinó també que els habitants de la llar del costat havien foradat una paret per accedir al domicili abandonat, apropiar-se’l i muntar una instal·lació per punxar la llum per cultivar la planta estupefaent.

Els Mossos d’Esquadra van detenir un home resident de la casa veïna a la que està tapiada, acusat d’un presumpte delicte contra la salut pública i un altre per suposat defraudació de fluid elèctric. La policia l’assenyala com el suposat responsable de la plantació. Al mateix temps, els agents van identificar dues persones més a l’habitatge, un home i una dona. La policia ha denunciat a totes dues.

Els Mossos han explicat que els fets van ocórrer la matinada de dimarts, al carrer Sentís, en la zona on resten encara un bon grapat de les característiques cases uniformes i de planta baixa de Bon Pastor, pendents d’enderroc des de fa anys. Uns agents patrullaven per la zona cap als volts de les 03.00 hores de la matinada de l’1 de febrer quan els va alertar el fum i l’olor a cremat que procedia d’un habitatge tapiat i en aparença deshabitat.

Un cop que els Mossos van aconseguir penetrar a l’interior del domicili, van descobrir la plantació i la xarxa elèctrica fraudulenta que garantia la llum i la temperatura adequades pel cultiu de la marihuana. En l’escorcoll també van adonar-se que s’havia fet un butró que comunicava amb el domicili adjacent i per on els veïns s’escolaven presumptament per tenir cura de la plantació il·legal i clandestina.

La plantació descoberta de forma casual per l’incendi és un més en el degotall d’episodis delictius associats al tràfic de droga a Barcelona. Els Mossos d’Esquadra van informar aquesta setmana de la detenció d’una persona acusada de ferir a trets a altres dues al barri del Besòs i el Maresme a mitjans de gener. L’incident es va produir en una casa ocupada que encobria un altre cultiu de marihuana. La hipòtesi de la policia es que es va tractar d’“una discussió entre persones vinculades al tràfic de drogues”

Més notícies
La cruïlla del carrer Major de Rectoret amb el carrer Margalló / Google Street View
Barcelona comença a reparar un carrer dos anys després de quedar tallat
Notícia: Barcelona comença a reparar un carrer dos anys després de quedar tallat
Comparteix
L'Ajuntament s'empara en la pandèmia per justificar el retard en arreglar els danys causats per una esllavissada de 2020
Brutal agressió sexual a una noia de 20 anys a la platja JORDI PLAY
26.000 denúncies per fer botellots i saltar-se el toc de queda a Barcelona
Notícia: 26.000 denúncies per fer botellots i saltar-se el toc de queda a Barcelona
Comparteix
La Guàrdia Urbana i els Mossos van desallotjar 551.770 persones de diferents espais públics durant el 2021 per incomplir la normativa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa