Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona comença a reparar un carrer dos anys després de quedar tallat
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha trigat gairebé dos anys a començar a arreglar els danys que mantenen tancat al trànsit part d’un carrer de la serra de Collserola. Les obres d’arranjament s’han iniciat els últims dies, amb molt de retard des que un fort ruixat va causar una esllavissada el 2020 al carrer Major de Rectoret, als barris de muntanya del districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Les destrosses que va causar l’esfondrament de terra van obligar a tallar el tram afectat a la circulació i anul·lar les parades de l’únic bus que enllaça amb la zona, ha informat Catalunya Ràdio. Encara ara l’accés al carrer està restringit i la línia d’autobús continua desviada del seu recorregut anterior. Tot plegat és conseqüència de la demora que els treballs de restauració han acumulat.

El consistori sosté que les feines per refer el carrer i resoldre les molèsties s’han endarrerit perquè han quedat relegades per les urgències imposades per la Covid. “Són expedients que amb la pandèmia van quedar paralitzats i s’han retardat”, comenten al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Arranjaments encallats del Glòria

El districte afegeix que les obres formen part de les reparacions pendents pels estralls del temporal Glòria, que va envestir Barcelona i la costa catalana el gener de 2020, dos mesos abans que es declarés per primer cop l’estat d’alarma i el confinament estricte per la irrupció de la Covid-19. Veïns consultats, però, afirmen que els aiguats que van provocar els estralls no van ser durant el Glòria. Recorden que van ser posteriors, a l’abril de 2020, en plena reclusió obligada per l’expansió descontrolada del coronavirus.

La normalitat completa encara costarà uns mesos que es restableixi al carrer, situat al barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes. L’Ajuntament preveu que la reparació finalitzi el juny que ve. L’arranjament s’han pressupostat en 1,12 milions d’euros, ha informat el consistori aquest diumenge.

A més de reconstruir el tram malmès, també es planeja estabilitzar els talussos dels voltants per intentar evitar que es repeteixin els esfondraments. La circulació a la zona queda limitada mentre durin els treballs. Tan sols els vehicles de veïns, de servei i usuaris de garatges de la zona poden transitar entre el carrer Margalló i les obres. Alhora, els vianants només poden caminar pel tram fora de l’horari d’obres, entre les 18.00 i les 08.00 hores.

Més notícies
Brutal agressió sexual a una noia de 20 anys a la platja JORDI PLAY
26.000 denúncies per fer botellots i saltar-se el toc de queda a Barcelona
Notícia: 26.000 denúncies per fer botellots i saltar-se el toc de queda a Barcelona
Comparteix
La Guàrdia Urbana i els Mossos van desallotjar 551.770 persones de diferents espais públics durant el 2021 per incomplir la normativa
L'interior del bar Canapé, en una imatge publicada recentment pel local / Instagram
Desallotjat un local que anunciava festes il·legals a xarxes socials
Notícia: Desallotjat un local que anunciava festes il·legals a xarxes socials
Comparteix
La Guàrdia Urbana i els Mossos troben una vuitantena de persones en un establiment que no s'amaga en anunciar festes sense mesures anti Covid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa