Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una trentena de famílies del Raval passa Cap d’Any a les fosques
  • CA

Cap d’Any a les fosques. Així han passat la nit 28 famílies del Raval, després que el bloc on viuen hagi patit aquest divendres un incendi en un quadre elèctric situat a la primera planta del bloc, al número 39 del carrer Nou de la Rambla. A causa d’aquest accident quatre persones van haver de ser traslladades a l’hospital, per inhalació de fum. Unes altres 12 també van ser ateses per la mateixa causa, a més d’una que va patir un atac d’ansietat, però totes elles van estar donades d’alta in situ, ha confirmat el consistori. La finca, de 48 pisos, no pateix danys estructurals, però la reparació elèctrica “no serà fàcil” d’executar, ha avançat el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, en una atenció als mitjans de comunicació, on ha fet el balanç de la nit del 31 de desembre a l’1 de gener. Una jornada que ha estat plàcida.

“L’afectació al quadre elèctrica és molt greu”, ha assegurat Batlle. De totes maneres, aquestes famílies han decidit passar la nit a casa seva, unes llars on sí que hi ha subministrament d’aigua i gas. Els veïns de set altres pisos han estat reallotjats en llars del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), els de quatre llars han optat per anar a cases de familiars i nou pisos es trobaven desocupats en el moment de l’incendi.

Sense constància que la llum estigués punxada

“No em consta”, ha estat la resposta de Batlle, un cop se li ha preguntat per la possibilitat que la llum del pis en qüestió estigués punxada per gent vivint a l’edifici en situació d’ocupació. Aquesta havia estat una de les hipòtesis que alguns veïns havien anat difonent a través dels mitjans. A hores d’ara, però, des de l’Ajuntament no hi ha confirmació que això hagi estat així.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa