Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre veïns hospitalitzats per inhalació de fum en un incendi al Raval
  • CA

Quatre veïns del barri del Raval ha sigut traslladats a l’hospital per haver inhalat fum en un petit incendi en un edifici d’habitatges al número 39 del carrer Nou de la Rambla. Els equips d’emergència han atès 16 persones al lloc del sinistre, totes amb símptomes lleus. Al lloc dels fets s’ha donat l’alta a 12 afectats, que no han necessitat que els desplacessin a un centre mèdic, ha informat l’Ajuntament de Barcelona.

Els Bombers de Barcelona han comprovat que el foc ha cremat el quadre elèctric i ha fet malbé el subministrament elèctric. Tot i que el bloc no ha patit danys estructurals que faci témer per la seva estabilitat, és probable que els veïns no puguin passar la nit de Cap d’Any a casa seva. De moment, el Centre d’Urgències i d’Emergències Socials de Barcelona (CUESP) estudia les necessitats dels residents a l’immoble per oferir-los reallotjament si no es pot restablir la corrent i no tenen alternativa on aixoplugar-se.

El foc s’ha ocasionat a primera hora de la tarda d’aquest divendres, després que un aparell elèctric de l’immoble hagi fallat, segons ha avançat betevé i ha pogut confirmar el TOT Barcelona. Els veïns han estat confinats a casa, en un primer moment, i després han pogut sortir a l’exterior, un cop els Bombers han extingit l’incendi i han constatat que no hi ha cap mena de risc per a l’estructura de la finca. Totes les víctimes, la majoria per inhalació de fum i alguna amb un quadre clínic d’ansietat, han estat donades d’alta in situ, confirmen fonts municipals al TOT Barcelona, a excepció d’una, que hauria patit una contusió i ha estat traslladada a un centre hospitalari.

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat 10 dotacions dels Bombers de Barcelona, que han apagat el foc i han revistas la instal·lació dels quadres elèctrics, per comprovar que tot funcionés correctament i evitar així un nou accident. Les tasques d’extinció han durat pocs minuts, però la revisió posterior de l’immoble ha requerit més estona. L’incendi ha generat una espessa fumera de color negre, que s’enlairava en una columna cap al cel i s’ha pogut veure des de diferents punts de la capital catalana.

Per protocol, en la majoria d’ocasions les autoritats recomanen als veïns afectats per un accident d’aquestes característiques no sortir de la llar, ja que l’escala simula el funcionament d’una xemeneia i el fum del foc s’enlaira fàcilment i impossibilita la respiració.

Alguns dels consells per evitar aquesta mena d’accidents són no sobrecarregar els endolls múltiples, allunyar els aparells de la calefacció a una distància mínima d’un metre dels mobles i de la roba, deixar fora de l’abast dels infants objectes com llumins i encenedors, no acumular aparells amb substàncies fàcilment inflamables, com pintura, carburant o bombones de gas, instal·lar detectors de fum, que són econòmics i eficients, no carregar aparells electrònics mentre dormim i no fer servir aparells connectats al corrent elèctric quan no hi podem estar pendents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa