Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cap d’Any plàcid a Barcelona: “hem tingut una nit molt tranquil·la”
  • CA

“Doncs vinga”. Així ha començat la primera compareixença de l’Ajuntament de Barcelona l’any 2022. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que la nit de Cap d’Any ha estat “molt tranquil·la”. “Tant de bo tots els caps de setmana de l’any fossin tan tranquils com aquest”, ha celebrat. “La millor notícia d’aquest Cap d’Any és que no hi ha notícia”, ha resumit. En aquesta línia, no s’ha detectat cap incidència major a la ciutat.

S’han fet 1.007 trucades al telèfon d’emergències 112, vinculades amb molèsties veïnals, però cap per una situació de preocupació a l’espai públic. Amb tot, s’han fet 694 serveis per part dels cossos policials, tant de Mossos d’Esquadra com de Guàrdia Urbana. “Res que no es produeixi en moltes nits de Cap d’Any”, ha remarcat Batlle.

“El toc de queda s’ha complert escrupolosament”, ha assegurat el tinent d’alcalde de Seguretat. És per això que ha volgut “agrair al conjunt de la ciutadania el comportament cívic”. El responsable de l’ordre públic a la ciutat ha explicat que el dispositiu dels agents policials d’aquesta nit, uns 231, entre els dos cossos, ha consistit en una presència prèvia a punts calents de la capital, com la plaça d’Espanya, la plaça de Catalunya, els Jardinets de Gràcia, la plaça de les Glòries i el passeig del Born. “De desallotjaments pràcticament no n’hi ha hagut, perquè no ha fet falta”, ha dit. A la Barceloneta al principi de la nit s’han vist alguns grups de gent a les platges, però tampoc s’ha produït cap fet remarcable, ha sostingut Batlle.

Cinc positius a la prova de l’alcoholímetre

Pel que fa als controls d’alcoholèmia, pràcticament han resultat anecdòtics els vuit conductors que han estat multats per superar els límits legals permesos d’alcohol en sang. Batlle ha explicat que la circulació en vehicle privat a Barcelona ha estat molt baixa. El toc de queda entre la 1 hora de la matinada i les 6 hores ho ha dificultat. El tinent d’alcalde de Seguretat ha volgut destacar, també, que durant Cap d’Any hi ha hagut menys gent a la ciutat que la setmana anterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa