Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tornen a vandalitzar una font històrica de Collserola
  • CA

Hi ha un punt de Collserola que, anys enrere, era el lloc de trobada de molts veïns de la zona. Parlem de la Font de Santa Eulàlia, que ha tornat a aparèixer vandalitzada aquest matí. Fa anys que des de l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris denuncien l’estat en què està: als nombrosos grafitis que la rodegen, ara, cal lamentar l’enderroc de la porta i algunes de les totxanes.

La bona notícia, si n’hi ha, és que la canella resisteix tot i els atacs amb què conviu la font. Això sí, ni rastre d’aigua. Es desconeix si l’escassetat prové de la sequera que pateix Barcelona o de les pedres que han caigut a partir de les diferents accions incíviques, que podrien obstaculitzar el flux.

Així era abans la Font de Santa Eulàlia / @SilvieGarchi

Dels grafitis a les destrosses

L’arxiu històric de la zona ha denunciat l’acció al Facebook. “Els primers grafitis apareguts van ser un avís”, lamenten en un breu comunicat en què també mostren unes fotografies on es pot veure la “destrucció gratuïta” del patrimoni.

Imatge amb què l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris denúncia l’acció / Facebook

Les accions es produeixen de nit, segons denuncien els veïns de la zona, que també avisen que aprofiten per fer fogueres. Entre els anys 80 i 90, això no passava, ja que els veïns del polígon de Canyelles pujaven a passar la tarda. Ara bé, fa anys que ja no hi van i aquest espai comença a perdre el seu encant.

Reclamen que es posi seguretat

Els veïns volen mantenir la font, costi el que costi, però ho tenen complicat perquè es tracta d’un espai privat. “S’ha d’arribar a un acord amb el propietari i dignificar-la”, diuen persones de l’Arxiu Històric de Roquetes Nou Barris a Betevé. Alhora, demanden la poca vigilància que hi ha i reclamen que siguin treballadors els que s’encarreguen de la seva seguretat i no voluntaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa