Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Podria la sequera deixar Barcelona sense aigua en els pròxims dies?
  • CA

Actualment els embassaments de tot Catalunya estan només al 36% de la seva capacitat, una xifra molt baixa i que alerta a la majoria d’experts. Des de l’any 2008 que Barcelona no viu restriccions d’accés a l’aigua. En aquell moment, la ciutat va apagar les fonts municipals i els grans jardins van deixar de regar-se durant dies. Ara bé, la situació actual és com la de 2008? Barcelona podria aplicar restriccions en els propers dies? L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) creu que sí. Si no plou, entre finals de novembre i principis de desembre hi poden haver limitacions en l’ús de l’aigua a l’àrea metropolitana.

El director de l’ACA, Samuel Reyes, ha assenyalat en una entrevista a RAC1 que, si no plou o s’aplica una reducció dràstica del consum, les fonts ornamentals deixaran de funcionar i es limitarà la neteja dels carrers amb mànega, entre altres mesures. Els jardins també quedaran afectats. En canvi, els ciutadans no ho notaran tant. Reyes ha deixat clar que els veïns de la ciutat “segurament ni se n’adonaran” i per això prefereix parlar de “limitacions, en comptes de restriccions”.

Aquestes són les possibles limitacions d’aigua

  • Neteja amb mànega dels carrers, cada dos setmana
  • Variacions en la neteja dels cotxes
  • Els jardins s’haurien de regar cada dues setmanes
  • Quedarien inhabilitades les fonts ornamentals
Les restriccions podrien afectar a la neteja / Isaac Palella

Situació crítica des de finals d’agost

Tot plegat passarà si la previsió de pluja no millora. I en aquest sentit, Samuel Reyes tampoc és optimista: “Les previsions de pluges no són bones“. El director de l’ACA també ha explicat que la ciutat va lliurar-se de les restriccions al finals d’agost pels pels, ja que la situació, en aquell moment, també era força critica i, de fet, se’n va parlar molt de la possibilitat de decretar restriccions de cara al mes de setembre. “En realitat, ja vam estar a punt d’entrar en alerta a l’àmbit metropolità de Barcelona” diu Reyes. Ara, l’expert pronostica les restriccions de cara a finals de novembre o inici de desembre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a octubre 29, 2022 | 19:25
    Observador octubre 29, 2022 | 19:25
    Doncs ja podem començar a fer-nos a l'idea. l'aigua s'acaba i segur que no plourà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa