Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vandalitzen el mural del silenci del Raval una setmana després de pintar-lo
  • CA

Menys d’una setmana. Aquest és el temps que ha aguantat el mural del silenci que un grup de veïns del barri de Raval va pintar en una de les parets de l’antiga església de la Misericòrdia. L’obra artística que reivindicava el descans veïnal i protestava contra el soroll de les terrasses i els botellots va aparèixer el passat divendres vandalitzada.

Segons han denunciat els veïns a través de les xarxes socials i ha pogut comprovar de primera mà el TOT Barcelona, el mural reivindicatiu ha desaparegut per complet i ara en el seu lloc hi ha una gran pintada. Cal recordar que aquesta obra -que representava una dona tapant-se les orelles amb les paraules silenci a banda i banda de la figura- va ser impulsada i realitzada per alguns veïns del Raval i membres de la comissió veïnal contra el soroll en protesta per la contaminació acústica de les terrasses, els botellots i els patinets de la plaça dels Àngels.

Una icona de lluita contra el soroll

El projecte del mural feia temps que estava sobre la taula dels veïns que es van decidir finament el passat diumenge 23 d’octubre a fer-lo realitat en una de les parets de l’antiga església de la Misericòrdia, un espai especialment icònic que representa a la perfecció la lluita veïnal dels darrers temps al Raval. L’obra comptava amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i pretenia convertir-se en una espècie d’icona de la lluita contra el soroll a la capital catalana.

El mural del silenci del Raval ha estat vandalitzat / S.B.
El mural del silenci del Raval ha estat vandalitzat / S.B.

“El diumenge passat alguns veïns del Raval vàrem pintar un mural demanant silenci i reivindicant el dret al descans. Ja ha desaparegut. Sé que alguns se n’alegraran. Una pena. Imatge d’ara mateix”, apuntava divendres Miquel Prats, un dels veïns del barri que va participar en la creació del mural a través d’una publicació a les xarxes socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa