El Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia fa una crida per localitzar testimonis d’una agressió en una estació de tren. Es tracta de la parada Sant Andreu Arenal, de Rodalies. La víctima seria una noia, mentre que assenyalen com a agressor un vigilant de seguretat.

Els fets van tenir lloc dilluns 7 de febrer a les 21h aproximadament. Irídia facilita un telèfon de contacte i un correu electrònic perquè puguin enviar informació del cas els viatgers que fos allà a aquella hora. No es coneixia l’existència d’aquesta agressió ni se n’han difós imatges a les xarxes socials.

L’entorn de l’estació de Sant Andreu Arenal dilluns a aquesta hora era freqüentada per treballadors, veïns i també pel tall de l’avinguda Meridiana. Aquell dia la protesta encara estava autoritzada per la conselleria d’Interior i no hi havia tanta presència policial a la zona com actualment. Els darrers dies sí que hi ha hagut un gran desplegament d’efectius policials, sobretot unitats antiavalots de Mossos d’Esquadra, per buidar la calçada als pocs minuts d’efectuar-se el tall.

Vigilants del transport públic han protagonitzat múltiples incidents a Barcelona, tant com a presumptes agressors com també sent víctimes d’atacs en alguns casos greus. Per exemple, a l’octubre un agent de seguretat va agredir una passatgera a l’estació de Sants durant el segon dia de vaga de maquinistes de Renfe. La seva desproporcionada intervenció va quedar gravada en vídeo: va colpejar repetidament una dona mentre cinc vigilants la immobilitzaven per un incident previ i altres passatgers recriminaven la violència. Va ser expedientat per Renfe i retirat del servei durant uns minuts després dels fets.

En canvi, aquest gener dos vigilants van rebre una pallissa de matinada en un intercanviador del metro. Els fets van tenir lloc a l’estació de Sants també. Un grup nombrós de més de deu persones se’ls van llançar al damunt, presumptament després que fossin renyats per no dur mascareta. Va haver d’atendre’ls el Servei d’Emergències Mèdiques i van posar denúncia als Mossos d’Esquadra.

Nou comentari

Comparteix