Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Clausurat l’hotel incendiat després que hi fessin nit 16 hostes
  • CA

El Bombers de Barcelona han ordenat aquest diumenge al migdia tancar l’hotel incendiat 24 hores abans. La clausura dictada es deu a “manca de mesures de seguretat”, han detallat fonts municipals. No obstant, l’establiment va rebre permís per mantenir-se operatiu després del foc i hi han fet nit la majoria dels hostes afectats pel sinistre.

Per ara es desconeix la raó de la demora en el tancament, que si s’hagués fet la vigília hagués evitat que 13 persones tornessin a fer nit en aquest allotjament del carrer Nou de la Rambla que els Bombers no veuen ara prou segur. Segons la informació difosa ahir, només la tercera planta

L’Ajuntament de Barcelona ha hagut d’activar de nou el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), el recurs que ofereix a persones afectades per la pèrdua sobtada de sostre. “Hi ha 16 hostes a l’espera de ser reallotjats”, indica el consistori al TOT Barcelona. La tarda anterior el CUESB ja va oferir-se per recol·locar els 17 clients que hi havia dissabte a l’hotel, tots ells turistes. Els allotjats a 10 de les 11 habitacions ocupades van quedar-se a l’immoble. Només una família, formada per 3 adults i un menor, van ser derivats a un altre establiment proporcionat pel mateix hotel.

D’altra banda, aquest diumenge s’ha conegut la mort de l’home que havia quedat ferit crític a causa de les cremades sofertes. El foc va deixar 9 ferits en total i ell era el que estava en pitjor situació. Va ingressar a l’hospital Clínic, on va morir al cap d’unes hores. També van ser rescatats dos ferits greus i dos menys greus, a banda de 4 persones ateses i donades d’alta in situ per inhalació de fum. Les flames van calcinar una sola habitació, però la temperatura i el fum haurien inutilitzat el passadís del tercer pis, el que va dificultar l’evacuació fins a l’extrem que dos hostes van saltar per la finestra. Van aterrar sobre matalassos col·locats a la vorera per treballadors i veïns, com mostren els vídeos gravats pels testimonis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa