Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Greu foc en un hotel: 9 ferits i dos salts per la finestra
  • CA

Un foc en un hotel del Poble Sec ha generat molts nervis i imatges insòlites aquest dissabte al migdia. Dos hostes de la tercera planta de l’hotel Coronado han saltat per la finestra per fugir de les flames, gràcies als matalassos que els han preparat al carrer treballadors de l’establiment i uns oportuns veïns.

Segons ha explicat Gerard Pradas, cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona, almenys 9 persones han resultat ferides. Cinc són ferits de diversa gravetat, que s’han traslladat en ambulància. Els altres 4 s’han atès i donat d’alta in situ, a causa d’intoxicació per fum. La cap de guàrdia del SEM, Zulma Itzainaha, detallat que una persona està en estat crític per cremades i inhalació de fum i se l’ha traslladat a l’Hospital Clínic. Dos ferits greus s’han derivat a Vall d’Hebron i dos menys greus, a l’Hospital del Mar.

Quan els bombers han arribat a l’edifici, ha explicat Prades, una persona ja s’havia saltat per la finestra i l’altra ho estava fent en aquell moment. “Les que no han pogut ser evacuades a temps han optat per precipitar-se” daltabaix, ha dit. Els matalassos eren del mateix allotjament, trets al carrer pels mateixos empleats de l’hotel “quan no hi havia altra opció” per rescatar aquests clients atrapats.

Les habitacions que s’han vist afectades són les del tercer pis únicament, però el fum i la temperatura haurien fet intransitable el passadís de sortida. Per ara encara no hi ha una avaluació oficial sobre la necessitat real d’aquest perillós salt, però els bombers reconeixen que el personal “ha fet tot el que ha pogut” per fer front a l’incendi i salvar vides.

Els Bombers de Barcelona han hagut de desallotjar l’establiment sencer a causa de l’incendi, que hauria començat en una habitació de la tercera planta. L’allotjament és al carrer Nou de la Rambla número 134. S’ha extingit cap a les tres del migdia.

Habitació calcinada en un hotel del Poble Sec / Ajuntament de Barcelona

Les causes del foc per ara es desconeixen i s’ha obert una investigació policial per esclarir-les. La Unitat Central de Policia Científica s’encarrega de la primera inspecció ocular. Els Bombers de Barcelona han rebut l’avís vora la una del migdia i hi han enviat 10 dotacions. Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i SEM també s’han desplaçat al lloc dels fets per atendre als afectats.

El Centre d’Urgències Socials de Barcelona (CUESB) ha atès 17 turistes que s’allotjaven a onze de les habitacions de l’hotel. D’aquests, 13 es quedaran a l’allotjament un cop recuperada l’electricitat, mentre que una família amb 3 adults i un menor d’edat han estat recol·locats pel propi hotel en un altre establiment.

L’espectacularitat de la situació ha creat una gran expectació entre veïns de la zona, que s’han amuntegat al carrer per observar l’evolució de les tasques d’extinció. Alguns han ajudat als bombers a retirar motos aparcades i crear espais de pas pels camions d’aigua, com mostren diverses imatges publicades a les xarxes socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa