Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor el ferit crític en l’incendi de l’hotel del Poble Sec
  • CA

Un dels ferits en l’incendi d’una habitació d’hotel al Poble Sec aquest dissabte ha perdut la vida a causa de les cremades durant el sinistre. Es tractaria de l’únic dels ferits que va ser traslladat en estat crític i que ha estat hospitalitzat a l’hospital Clínic.

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha fet pública la mort de l’home en una piulada. “El brutal foc ha deixat un total de nou ferits”, ha recordat. Així mateix, ha agraït “l’esforç en les darreres 24 hores” dels serveis d’emergència i d’atenció social, així com del “veïnat que va socórrer als afectats”.

Segons ha avançat Metrópoli Abierta i han confirmat els Mossos d’Esquadra al TOT Barcelona, l’ingrés hospitalari no ha pogut salvar la vida a aquest hoste de l’allotjament. El foc va deixar fins a 9 ferits, dels quals 4 eren molt lleus i van ser atesos i donats d’alta in situ. Els altres 5 eren ferits de diversa consideració: un crític, dos greus i dos menys greus.

La víctima mortal seria un veí de Saragossa d’origen pakistanès de 44 anys, responsable d’una empresa de mòbils, segons han dit a Metrópoli Abierta fonts de la comunitat pakistanesa barcelonina. Hauria vingut a la capital catalana per feina i s’hostatjava en aquest hotel del carrer Nou de la Rambla, proper als carrers del Raval on hi ha el clúster de botigues de venda i reparació de telèfons mòbils. Hauria mort el mateix vespre de dissabte.

L’incendi de l’hotel Coronado va afectar molt poca superfície –una sola cambra calcinada– però va ser molt perillós per la ràpida expansió del fum per tot el tercer pis, el que va dificultar l’evacuació de les persones que s’hi allotjaven. Dues persones van haver de saltar per la finestra per escapar del foc, davant la presumpta impossibilitat de travessar el passadís de sortida. Veïns i treballadors de l’establiment van córrer a posar al carrer matalassos de l’empresa per permetre el temerari salt des de la tercera planta.

Les imatges d’aquesta evacuació accidentada i dels ferits es van fer ràpidament virals. Quan els bombers han arribat a l’edifici, ha explicat Prades, una persona ja s’havia saltat per la finestra i l’altra ho estava fent en aquell moment. “Les que no han pogut ser evacuades a temps han optat per precipitar-se” daltabaix, ha dit. Els matalassos eren del mateix allotjament, trets al carrer pels mateixos empleats de l’hotel “quan no hi havia altra opció” per rescatar aquests clients atrapats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 13, 2022 | 13:21
    Ricard febrer 13, 2022 | 13:21
    Cal destacar l'acció dels veïns I l'hotel agafant els matalassos, segurament facilitats per l'hotel, per salvar la vida a les víctimes. Bé per ells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa