Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Set detinguts en tres operatius contra el tràfic de drogues

La Guàrdia Civil ha detingut set persones en tres operacions contra el tràfic de drogues sintètiques que s’han dut a terme aquest dijous a la ciutat de Barcelona i a la demarcació de Tarragona, a Salou concretament. A banda dels set detinguts, acusats d’un presumpte delicte de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal, la policia ha intervingut, també, 52 quilos de diversos tipus de drogues sintètiques, 100.000 dosis de viagra, 173.808 euros en efectiu i maquinària per fabricar i encapsular la droga.

Amb aquest macrooperatiu policial, els agents de la Guàrdia Civil també han desmantellat quatre laboratoris on es fabricaven les drogues, dos d’ells a la capital catalana i els altres dos a Salou. Segons afirmen des del cos policial, les bandes criminals haurien obtingut 1,6 milions d’euros de beneficis durant els mesos que tenien més activitat. Expliquen, també, que les organitzacions rebien les substàncies químiques per paqueteria postal des d’Holanda.

Un cop les substàncies arribaven a Barcelona, els membres d’aquest presumpte grup criminal, processaven aquestes substàncies i les empaquetaven als seus laboratoris clandestins i, des d’allà, les deixaven llestes per comercialitzar. Segons detalla la investigació, aquest grup operava a través de la ‘Dark web’, és a dir, mai feien les vendes personalment. Enviaven la droga a través del servei de missatgeria i ho feien amb identitats falses per evitar que es poguessin relacionar els diferents enviaments. La Guàrdia Civil apunta, també, que podien arribar a fer més de 2.000 enviaments cada mes, la immensa majoria a Espanya i França. Per cobrar els enviaments, els criminals ho feien a través de criptomonedes.

El mètode ‘Pizza Slide’

El passat dimarts 16 de maig, Els Mossos d’Esquadra, juntament amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, van desmantellar dos grups criminals que es dedicaven a robar en caixers d’oficines bancàries detonant explosius. Se’ls acusa d’haver comès un total de 15 delictes en menys d’un any i d’haver obtingut un botí de més de 600.000 euros. Un dels trets més destacables del modus operandi de les bandes és que es basava en el mètode ‘Pizza Slide’

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa