Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els grups criminals que detonaven caixers amb el mètode ‘Pizza Slide’

Els Mossos d’Esquadra, juntament amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, han desmantellat dos grups criminals que es dedicaven a robar en caixers d’oficines bancàries detonant explosius. Se’ls acusa d’haver comès un total de 15 delictes en menys d’un any i d’haver obtingut un botí de més de 600.000 euros. Aquests grups, que estan conformats per 14 integrants, vivien a la Comunitat de Madrid i actuaven a les ciutats de Barcelona, Madrid i Màlaga. Després de ser detinguts, els acusats van passar a disposició judicial i quatre d’ells van entrar a presó provisional el passat 26 d’abril.

Un dels trets més destacables del modus operandi de les bandes és que es basava en el mètode ‘Pizza Slide’. Consisteix a eixamplar la ranura dels caixers a través de la qual surten els bitllets amb un objecte contundent i després introduir un explosiu que genera una deflagració a partir d’un impuls elèctric. Tal com adverteixen els Mossos, es tracta d’una pràctica perillosa, ja que els caixers acostumen a estar ubicats a zones urbanes. De fet, els caixers de Catalunya que van ser objecte els robatoris d’aquests grups es trobaven en edificis de nuclis urbans poblats.

Pólvora i material pirotècnic

Quan els cossos de policia van entrar als domicilis dels integrants de les bandes, van intervenir pólvora i material pirotècnic per fabricar explosius i al voltant de 42.000 euros en metàl·lic, dels quals 6.000 estaven acolorits amb tinta de seguretat. Aquesta tinta és un senyal que confirma la procedència dels bitllets, ja que es tracta d’un sistema de seguretat que tenen alguns caixers automàtics, que davant d’un robatori dispara una tinta i taca els bitllets deixant-los inservibles.

Tanmateix, els agents van intervenir set vehicles d’alta gamma, diverses claus falses, eines especialitzades en la sostracció de vehicles, tres armes de foc, quatre carabines d’aire comprimit, una d’airsoft, identificacions policials falses, armilles antibales, bastons policials i brides de detenció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa