Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Robats dos quadres de Dalí en l’assalt a un pis a Barcelona
  • CA

Dos quadres atribuïts a Salvador Dalí han sigut robats aquest cap de setmana en un domicili al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona. Els Mossos d’Esquadra tracten de localitzar l’autor o els autors d’un robatori sonat per la fama de l’autor de les dues pintures sostretes, titulades La Sardana i Vi negre, segons ha publicat La Vanguardia i la policia ha confirmat al TOT Barcelona. Els propietaris assenyalen a la denúncia que han presentat que cadascuna de les dues obres està valorada en 300.000 euros, ha informat la periodista Anna Punsí.

Els Mossos han explicat que els fets van ocórrer aquest diumenge al vespre. Els lladres haurien forçat l’entrada d’un pis per endinsar-s’hi i endur-se els quadres. La policia explica que s’ha obert una investigació per un presumpte robatori amb força que, per una banda, intenta confirmar que les obres siguin autèntiques de Dalí i, per l’altra, tracta d’esclarir el succés per identificar i aconseguir detenir els suposats atracadors. La unitat central de patrimoni de la Direcció d’Investigació Criminal dels Mossos s’ha fet càrrec de les indagacions.

Per altra banda, els Mossos d’Esquadra han informat aquest dilluns de les detencions dels autors de dos robatoris violents de rellotges de luxe comesos a Barcelona els últims mesos. Es tracta de dos crims diferents, amb arrestats diferents i, a priori, sense relació entre si.

El primer atracament que s’ha pogut resoldre va ocórrer el passat 14 d’octubre, al passeig de Colom cap a les 16.30 hores. Dos nois van abordar una persona i li van furtar un rellotge valorat en uns 30.000 euros. Les càmeres de seguretat dels voltants del lloc on es va produir l’assalt han permès descobrir els presumptes autors. Els Mossos van detenir un noi de 23 anys amb 18 antecedents delictius. Alhora, els agents investiguen la implicació d’un altre jove identificat, també de 23 anys i un antecedent criminal.

El segon robatori és més recent, del 9 de gener. Tres persones van escometre una altra cap a les 00.30 hores i li van arrencar un rellotge taxat en 12.500 euros. Va ocórrer a la confluència dels carrers París i Enric Granados, a l’Eixample i força a prop de l’avinguda Diagonal.

En aquest cas, els agents que voltaven per la zona van córrer darrere dels sospitosos. La persecució va saldar-se amb la detenció d’un jove de 19 anys i amb cinc antecedents delictius. Els altres dos van aconseguir fugir. Els Mossos van trobar un d’ells -de 27 anys i amb tres antecedents- el dijous passat. En canvi, el tercer individu que presumptament va participar en l’assalt no ha estat localitzar ni se l’ha pogut identificat fins ara.

Més notícies
La portaveu i vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, en roda de premsa / ACN
Primàries a Junts per escollir cap de llista a les eleccions de Barcelona
Notícia: Primàries a Junts per escollir cap de llista a les eleccions de Barcelona
Comparteix
La líder de la formació postconvergent a la capital, Elsa Artadi, és l'única que ha confirmat voler competir per l'alcaldia
El túnel de Glòries en sentit Besòs / ACN
Carril tallat al túnel de les Glòries durant la matinada per obres
Notícia: Carril tallat al túnel de les Glòries durant la matinada per obres
Comparteix
De les 23 h de la nit de dilluns a les 5.30 hores de dimarts el carril esquerre, banda mar, del túnel estarà inoperatiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa