Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Requisades una multitud de mascaretes i de tests d’antígens fraudulents
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha decomissat 42.000 mascaretes no homologades i 809 test d’antígens fraudulents presumptament falsificats que va localitzar aquest dilluns en un local del barri del Fort Pienc, al districte de l’Eixample. En el mateix establiment, els agents van trobar 5,5 quilos de marihuana i van detenir dues persones, acusades per un presumpte delicte contra la salut pública. Alhora, investiga una altra per un delicte d’estafa, contra la salut pública i falsedat documental. Part del material requisat es pot veure en aquest vídeo registrat per la Guàrdia Urbana.

La intervenció de la policia es va originar a l’adonar-se que els treballadors del local no respectaven l’obligació de dur la mascareta posada per prevenir els contagis de Covid ni tampoc altres mesures sanitàries per contenir la pandèmia. A l’accedir-hi, els agents van comprovar que el comerç no disposava de llicència que emparés l’activitat que s’hi exercia. Alhora, els va cridar l’atenció la gran quantitat de caixes de cartró mal col·locades que s’acumulaven al local.

Els agents van examinar l’interior de les caixes, alertats perquè al local s’estigués ocultant “alguna activitat no permesa”, ha explicat la Guàrdia Urbana en un comunicat. La sospita va resultar fructífera i els policies van descobrir 42.000 mascaretes KN95 en sobres que no incloïen el número de lot, ni data de caducitat ni la marca del certificat europeu CE.

A banda, en l’escorcoll van aflorir 100 sobres que sí que disposen de l’anagrama CE. La troballa dels sobre fa pensar a la Guàrdia Urbana que es pretenia manipular les mascaretes per fer-les passar per un producte homologat. En altres dues caixes es van trobar els 809 tests d’antígens, “on no coincidia el número de lot amb els articles de l’interior i sense el marcat de la CE”, detalla el cos.

La policia relata que, durant la inspecció, un responsable del local es va dirigir a l’altell i el van veure remenant unes bosses. El gest va resultar delatator: els agents van revisar l’interior de les bosses, on s’ocultaven sis paquets amb marihuana.

Més notícies
Bloc de pisos contenidor a Glòries / Constructora de Calaf
El segon bloc de pisos-contenidor ja s’alça a Glòries
Notícia: El segon bloc de pisos-contenidor ja s’alça a Glòries
Comparteix
Tindrà 7 plantes i podrà allotjar un centenar de persones en risc d'exclusió
La rehabilitació, una prioritat per la COAC per garantir ciutats més sostenibles ACN
La rehabilitació d’edificis es dispara a Barcelona
Notícia: La rehabilitació d’edificis es dispara a Barcelona
Comparteix
Creix un 62% interanual i un 96% respecte a les xifres prepandèmia | Suposa el 35% de les actuacions a la ciutat amb dades del COAC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa