Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les punxades a noies a discoteques podrien ser amb punxons, no xeringues
  • CA

Les punxades que han denunciat haver rebut diverses noies mentre eren en discoteques genera un gran neguit social. I també “molta preocupació” en les empreses d’oci nocturn, que demanen no generar “alarmisme” però admeten la multitud d’interrogants sobre aquesta pràctica. Els Mossos d’Esquadra estarien virant la hipòtesi principal cap a l’ús de punxons i no xeringues en aquests atacs, segons recull l’agència ACN.

La policia catalana es va reunir amb representants patronals de l’oci nocturn i els va demanar, entre altres coses, que no canviïn els protocols de seguretat de les sales de moment. En cap dels 14 casos que investiguen els Mossos d’Esquadra –11 a Lloret i 3 a Barcelona– no s’ha produït cap abús sexual ni delicte contra les noies després de sentir la punxada. Tampoc s’ha pogut detectar droga al cos de cap de les denunciants.

La policia, doncs, no veu clara la motivació de les punxades i es planteja si podrien respondre a altres objectius, com un joc de rol, un repte viral a internet o una forma de “marcar territori” per part d’homes masclistes que vulguin infondre “por” a les dones. Està en contacte amb altres països per detectar patrons similars, ja que a tot Europa hi hauria hagut un centenar de casos de possibles punxades. La hipòtesi dels punxons té com a principal base la durada de la punxada, ja que per injectar un líquid amb una xeringa caldrien almenys 2 o 3 segons i les denuncies són per fiblades més breus.

En qualsevol cas, les sales i discoteques ofereixen màxima col·laboració per esclarir aquests fets i les intencions dels atacants, ha apuntat a ACN el president de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i un dels responsables de la sala Razzmatazz de Barcelona, Lluís Torrents. Lamenta que el sector ja està “molt estigmatitzat” i ha relativitzat l’abast dels 14 casos, donat que cada nit surten unes 200.000 persones de festa només a Barcelona.

Líquid comissat al Port Olímpic

D’altra banda, la periodista Anna Punsí i el diari El Caso han publicat aquest divendres al matí la troballa d’una ampolla de droga líquida sospitosa en un vehicle al Port Olímpic de Barcelona, la matinada de dimarts. Segons aquestes informacions, que portaveus dels Mossos no confirmen, la policia estaria investigant si pot tenir alguna relació amb les punxades o amb agressions amb submissió química. L’anàlisi del líquid, de color blau intens, va revelar que era un combinat de drogues amb almenys amfetamina, metamfetamina i MDMA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa