Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Presó per als lladres que van provocar la mort d’un jove a la Ronda Litoral
  • CA

Un jutge ha enviat a presó provisional i sense fiança els presumptes responsables de la mort d’un jove turista que va caure per una tanca que dona a la Ronda Litoral el passat 15 de març, segons explica l’ACN. Són quatre persones que ara se’ls investiga per un homicidi dolorós i un robatori amb violència consumat amb ús de mitjà perillós i abús de superioritat. Els fets van passar de matinada al districte de Sant Martí, quan tres joves tornaven al seu hotel i van ser abordats per sorpresa. Dos d’ells van fugir, però un es va perdre. Els dos amics, que van tornar a buscar-lo, el van trobar en estat crític i, segons va dir la mateixa víctima, va caure per un els murs de la Ronda Litoral.

Malgrat el desenvolupament dels fets, els Mossos d’Esquadra sempre han pensat que es tracta d’una mort accidental. De fet, aquesta ha estat la hipòtesi des de l’inici de la investigació. Els indicis recullen que els tres joves van ser assaltats i, en sortir corrents, un d’ells va precipitar-se pel mur. Malgrat tot, la magistrada de guàrdia ha atribuït als detinguts, d’entre 19 i 21 anys, un homicidi intencionat.

Dades de criminalitat

Segons dades del Ministeri de l’Interior publicades el passat mes de març, la criminalitat a la capital catalana va augmentar un 30% l’any passat. En tot cas, els robatoris amb violència, com és aquest cas, van créixer a un ritme més baix (+10%). Cal destacar que les xifres no arriben a les del 2019. D’altra banda, pel que fa als robatoris, Barcelon­a ha registrat un descens del 12,20% respecte del 2019, amb dades molt remarcables com que els f­urts i els robatoris violents al carrer van baixar aquest estiu un 22,4% i un 12,5% respectivament. En canvi, els delictes d’abús sexuals han augmentat de forma considerable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa