Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vint anys de presó tanquen un cas d’assassinat encallat durant anys
  • CA

Sentència per a un dissortat cas d’assassinat, que es va passar 11 anys encallat. Dos homes han rebut sentència aquest dijous per uns fets que es remunten a 2007. El jutjat d’instrucció número 16 de Barcelona, en un judici amb jurat popular, els han condemnat a 20 anys de presó per la mort d’un altre home en un pis de la ciutat de Barcelona.

El crim va tenir lloc el 18 d’octubre del 2007, quan dos lladres van entrar a l’habitatge de la víctima. Per tal de robar-li 3.200 euros en efectiu i diversos objectes de valor, van lligar-lo pels peus i les mans, li van pagar i li van col·locar a la boca una mordassa de roba. A causa de l’agressió, l’home va morir. La investigació inicial va quedar encallada durant anys i no s’havien trobat els culpables.

Els dos condemnats són dos germans residents a Cambrils, amb antecedents per robatoris. A més, en detenir-los van trobar al pis d’un dels dos un lot de material incriminatori d’aquesta activitat: cinta adhesiva, tisores, una pistola i projectils. Un “kit de lladre de domicilis” per als experts policials. Presumptament al pis de la víctima mortal buscaven alguna cosa de gran valor, que els va portar a registrar calaixeres i tots els elements del llit –matalàs, coixins…–. El jurat ha vist solidesa a l’acusació i els ha assignat una pena de 3 anys pel delicte de robatori amb violència i 17 anys pel principal càrrec, el d’assassinat.

Dues empremtes clau al cas de l’assassinat

El 2008 els Mossos d’Esquadra van decidir reobrir el cas i, en tornar a revisar les proves, van trobar unes empremtes dactilars que no s’havien trobat el primer cop. La troballa va permetre identificar per fi els culpables i portar-los davant la justícia.

La sentència, que ha avançat El Periódico i recull l’agència ACN, exposa aquestes descobertes a posteriori i recorda a més el desenvolupament de noves tècniques de recerca millorades, per exemple amb metodologies químiques més modernes, que van permetre trobar dues empremtes digitals ocultes. Una era en un paper que estava en custòdia policial des de 2017, entre les proves recollides a l’immoble. L’altra, en un tros de la cinta usada per lligar l’home mort.

Així, van repassar tot el cas i les més de 80 empremtes dactilars que ja s’havien trobat al primer moment. Totes excepte les dues noves tenien alguna justificació amb el pis. En canvi les dues noves portaven a la identitat d’uns homes que no tenien relació amb l’habitatge ni la víctima.

Més notícies
Imatge d'arxiu dels Mossos fent entrar un detingut al cotxe policial / Mossos d'Esquadra
Investiguen si l’apunyalament d’una dona al Poble Sec deriva en homicidi
Notícia: Investiguen si l’apunyalament d’una dona al Poble Sec deriva en homicidi
Comparteix
La víctima ha mort a l'hospital i la policia intenta establir si la causa directa són les ferides
Vista d'El Corte Inglés a la Diagonal de Barcelona / GSV
Doble robatori per encastament a Barcelona, un a El Corte Inglés
Notícia: Doble robatori per encastament a Barcelona, un a El Corte Inglés
Comparteix
Els Mossos investiguen irrupcions de matinada al centre comercial i a una boutique de passeig de Gràcia
Pont d'Europa, al port de Barcelona / Antonio Lajusticia Bueno
Descarten que la dona trobada morta al Port patís un crim violent
Notícia: Descarten que la dona trobada morta al Port patís un crim violent
Comparteix
La Guàrdia Civil conclou que la víctima va morir al precipitar-se des del pont d'Europa
El Palau de la Justícia, on es celebren els judicis de l'Audiència de Barcelona / HEMAV
Declarat culpable un acusat per apunyalar un home en un locutori
Notícia: Declarat culpable un acusat per apunyalar un home en un locutori
Comparteix
El processat s'enfronta a una petició de 12 anys i mig de presó per l'assassinat comès el juliol de 2019

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa