Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Doble robatori per encastament a Barcelona, un a El Corte Inglés
  • CA

El centre comercial El Corte Inglés de la Diagonal i la boutique d’alta costura de Valentino al passeig de Gràcia han patit vistosos robatoris aquest dijous de matinada. Els dos s’haurien comès per encastament i ja els està investigant.

Segons ha avançat El Periódico i han confirmat els Mossos d’Esquadra al TOT Barcelona, la policia catalana ja treballa en esclarir els dos robatoris amb força. Investiga, entre altres, si els dos fets estan connectats i perpetrats per un mateix grup delictiu. Els avisos pels robatoris s’han rebut a les 2 i a les 3 de la nit, respectivament.

El primer dels dos hauria estat el d’El Corte Inglés. Els lladres haurien estampat un vehicle contra un aparador per forçar l’entrada i emportar-se un botí d’alt valor econòmic. Operaris reparaven aquest dijous al matí l’aparador malmès, col·locant-hi primer fustes com a solució provisional mentre resolien els danys més urgents causats per l’encastament.

Fonts policials sense identificar indiquen a El Periódico que darrere dels dos encastaments podria haver-hi un grup de delinqüents ja conegut pels Mossos i conegut internament com la banda del Land Rover.

Batuda contra un lladres especialitzats

De fet, els Mossos d’Esquadra ja van portar a terme una batuda especial al febrer per desarticular una organització dedicada als robatoris mitjançant encastament. S’haurien especialitzat en empreses de telecomunicacions i audiovisual, com Apple. Van escorcollar diferents domicilis de municipis de l’àrea metropolitana, com Badalona, amb una desena de detencions. El cas que havia fet saltar l’alarma va ser una entrada forçada a la botiga New Cash Technology del carrer de Sants número 94, la nit de Nadal de matinada i en ple toc de queda. Se’n van emportar bosses plenes de mòbils i aparells electrònics d’alt cost. Un altre cotxe els esperava per la fugida. Va ser identificat per la policia catalana, que els va perseguir en patrulla, però no van arribar a ser aturats i detinguts.

Els encastaments de Dior i Apple

Els encastaments nocturns són un mètode que ja forma part del repertori de modus operandi usuals a Barcelona. Al gener va patir una d’aquestes virulentes entrades la botiga Dior del passeig de Gràcia, amb dos cotxes que van estavellar-se contra l’aparador perquè els lladres hi poguessin entrar. No era el primer cop: a l’octubre la mateixa boutique ja va patir un encastament, si bé aquell cop frustrat perquè els atracadors van ser sorpresos in fraganti per la policia i van fugir.

Un altre antecedent sonat va ser l’encastament a la botiga Apple de l’Eixample el 2014, quan un vehicle va impactar fins a 3 cops amb molta violència contra l’entrada de la botiga per rebentar –sense èxit– la persiana de seguretat de l’establiment. Com en aquest cas, nombrosos comerços prèmium han instal·lat els darrers anys mesures contra encastaments, des de persianes fins a pilones de seguretat al centre dels aparadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa