Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova batuda contra clans de la droga als barris del Besòs
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han fet una nova batuda aquest dimecres al matí contra el tràfic de droga als barris del Besòs. És una seqüela de l’operatiu realitzat la setmana passada als mateixos barris de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, centrada en clans que es dediquen als estupefaents.

Segons el balanç de la policia, s’han detingut cinc persones i s’han fet quatre escorcolls a domicilis, tres d’ells a Barcelona i un més a Sant Adrià del Besòs. Una de les entrades ha tingut lloc a la Rambla Prim, on s’han arrestat dos individus i s’han comissat armes. La banda que centra les investigacions policials tenia com a àmbit d’actuació la comarca del Barcelonès. Els mossos han confirmat que han desmantellat dues plantacions de marihuana i han intervingut altres substàncies estupefaents.

La setmana passada la primera batuda va deixar un balanç de 15 detinguts i 19 escorcolls. Van participar-hi uns 350 agents de la policia catalana. Dos dels arrestats han entrat a presó, de forma provisional comunicada i sense fiança. La investigació, que continua sota secret de sumari, apunta que la xarxa assortiria punts de venda de droga al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, just al límit amb la capital. S’investiguen delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues, tràfic d’armes i homicidi dolós en grau de temptativa.

Un dels principals objectiu de l’operatiu va ser detenir diversos sospitosos d’estar darrere de tres tirotejos que es van produir amb poques hores de diferència a finals del 2020, en una zona en disputa en els quals hi va haver almenys un ferit. El grup va intentar imposar-se per la força i dominar el tràfic de drogues en aquest part del Besòs, segons assenyalen els investigadors. Fonts coneixedores consultades pel TOT Barcelona van apuntar que alguns dels detinguts pertanyen al clan dels Lisardos, una família assentada a la Mina i als voltants, com la Via Trajana, on es van produir almenys dues detencions. El nom dels Lisardos està associat a la vigilància d’obres i es veu amb certa freqüència en cartells penjats a les tanques de construccions en marxa a diferents punts del Barcelonès Nord.

Més notícies
Els Mossos d'Esquadra s'enduen un dels dos detinguts a la Via Trajana de Barcelona, aquest matí / JR
Presó per a dos dels detinguts en la batuda antidroga a barris del Besòs
Notícia: Presó per a dos dels detinguts en la batuda antidroga a barris del Besòs
Comparteix
Deixa en llibertat altres vuit arrestats en la causa per narcotràfic i intent d'homicidi
Els Mossos d'Esquadra s'enduen un dels dos detinguts a la Via Trajana de Barcelona, aquest matí / JR
15 detinguts en un macrooperatiu antidroga dels Mossos al Besòs
Notícia: 15 detinguts en un macrooperatiu antidroga dels Mossos al Besòs
Comparteix
S'han produït 19 entrades i s'han requisat tres plantes de marihuana, així com altres substàncies
La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra detenen tres persones per tenir 600 plantes de marihuana a Horta-Guinardó / Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra
Detingudes 3 persones per tenir 600 plantes de marihuana a Horta-Guinardó
Notícia: Detingudes 3 persones per tenir 600 plantes de marihuana a Horta-Guinardó
Comparteix
Acumulaven 2.000 euros en metàl·lic i la policia talla la llum, per evitar un incendi
https://twitter.com/mossos/status/1511252711798362115
Nou cop policial al tràfic de drogues a Ciutat Vella
Notícia: Nou cop policial al tràfic de drogues a Ciutat Vella
Comparteix
Operació conjunta de Mossos i Guàrdia Urbana que acaba amb la detenció de tres persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa