Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
15 detinguts en un macrooperatiu antidroga dels Mossos al Besòs
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut 15 persones en un macrooperatiu antidroga al Besòs, entre Barcelona i Sant Adrià del Besòs, per desarticular un clan que assorteix de droga el barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs. En l’acció, s’han fet 19 entrades i escorcolls. També s’han requisat tres plantes de marihuana, així com d’altres substàncies.

L’operatiu s’ha desplegat des de primera hora del matí un macrooperatiu antidroga al Besòs. Fonts veïnals expliquen al TOT Barcelona que alguns detinguts són del clan dels Lisardos. És una família coneguda per fer control d’obres a diferents punts del Barcelonès Nord.

Un dels principals objectiu de l’operatiu ha estat detenir diversos sospitosos d’estar darrere de tres tirotejos que es van produir amb poques hores de diferència a finals del 2020 en una zona en disputa en els quals hi va haver almenys un ferit. El grup va intentar imposar-se per la força i dominar el tràfic de drogues en aquest part del Besòs.

El dispositiu dels Mossos està liderat per agents de la BRIMO i l’ARRO, que compten amb el suport d’un helicòpter que s’ha pogut sentir des de diversos punts de Barcelona. La investigació la lidera el jutjat d’Instrucció número 10 de Barcelona, que acusa els membres de la banda de tràfic de drogues, temptativa d’homicidi i organització criminal.

16 detinguts

A finals del 2021 la Guàrdia Civil va muntar una operació antidroga al Paral·lel de Barcelona que va acabar amb 16 persones detingudes i 12 entrades a pisos. El dispositiu també va començar a primera hora del matí –com és habitual–, però en aquesta ocasió molts veïns van reaccionar amb sorpresa i indignació i es van queixar del soroll que feia l’helicòpter de la policia espanyola, tot i que en aquell moment tot eren especulacions i van ser els Mossos qui van haver de sortir al pas per confirmar l’operatiu.

“Perquè hi ha un helicòpter fent voltes per Barcelona a les 6 del matí i despertant la gent?”, es preguntava un veí. El soroll de l’aparell es va poder sentir a Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i bona part de l’Eixample.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa