Un helicòpter de la Guàrdia Civil ha sobrevolat aquesta matinada la ciutat de Barcelona i ha despertat molts veïns, que han expressat a xarxes la seva indignació pel fort soroll de l’aeronau. Alguns usuaris han especulat amb que es tractava d’un helicòpter policial i posteriorment els Mossos d’Esquadra han confirmat que és de la policia espanyola. Hores després la Guàrdia Civil ha explicat que l’aeronau està participant en una operació antidroga al Paral·lel que de moment s’ha saldat amb 17 detinguts –16 a Barcelona i un a Vigo– i 12 entrades a pisos.

El soroll de l’aparell s’ha pogut sentir a Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i bona part de l’Eixample. “Perquè hi ha un helicòpter fent voltes per Barcelona a les 6 del matí i despertant la gent?”, es preguntava un veí. Habitualment, quan un helicòpter sobrevola la ciutat és perquè hi ha una manifestació en marxa, s’estan produint aldarulls o la policia està duent a terme un operatiu en el qual necessita de suport aeri.

Altres usuaris de Twitter han penjat una imatge on es veu la trajectòria que ha seguit l’helicòpter i es veu clarament com sobrevola amb molt interès els barris del Raval i del Poble-sec, que és on s’ha dut a terme l’operatiu contra el tràfic de drogues.. Segons les dades difoses per aquests mateixos usuaris, es tractaria d’un Eurocopter AS-365 Dauphin, un helicòpter utilitari que es dedicat a tasques de vigilància marítima en operacions contra la immigració il·legal, el narcotràfic i el contraban.

Un helicòpter prohibit

L’any passat els Mossos d’Esquadra van denunciat un pilot per sobrevolar la capital catalana amb una aeronau que no té permís per volar sobre ciutats. El pilot va sobrevolar la Vila Olímpica amb un altre ocupant a bord. Un testimoni va veure que l’aeronau només tenia un motor –per volar sobre ciutats en calen dos per si un falla– i va avisar la policia.

Comentaris

  Lagrimitas Desembre 14, 2021 | 09:02
  Otro complot de la españa fascista, nada que ver con una posible operación de vigilancia, quieren despertar de su merecido descanso al MHP y atacarle con ondas mentales franquistas. Palabrita de la buena, felicidades por el titular.
  Lleida Desembre 14, 2021 | 10:06
  Lagrimitas que ruc que ets.
  Berta Desembre 14, 2021 | 10:11
  A esas horas que cabro.... yo he pensado será que viene el felipito tacatun otra vez
  Ja Desembre 14, 2021 | 10:48
  Si realment fos una operació anti droga, sobrevolarien les seves casernes. Però realment és una operació de mostrar múscul repressor als barcelonins.
  Notícias para hacer cagar Desembre 14, 2021 | 11:04
  Con este tipo de notícias hacéis cagar.
  Ferran Desembre 14, 2021 | 11:28
  Hace lo imposible para dar por culo.
  SinChan Desembre 14, 2021 | 11:34
  Pero la noticia cual es? Que se está efectuando un operativo antidrogas con detenciones? O que habia un helicóptero del operativo sobrevolando Barcelona? Desde luego que si el mon quiere ser un medio serio deberia enfocar bien las noticias. Si el operativo se pone en marcha a las 6 para sorprender a los delincuentes será lo normal digo yo. Se quejan por que les han despertado. Pues las fuerzas de seguridad llevarian toda la noche sin dormir
   Alesss Desembre 14, 2021 | 17:53
   Estaban despiertos porque es su trabajo, yo cuando trabajo a esas horas intento no momestar
  Mamen Desembre 14, 2021 | 13:08
  Llàstima que no s'ha estavellat amb els ocellets a dins
  Oficinista Desembre 14, 2021 | 21:50
  Las detenciones en horario de oficina. Faltaría más.
  Anònim Desembre 15, 2021 | 02:05
  Mejor que te despierte un helicóptero que vela por. Tu seguridad, que una banda mafiosa dando tiros. Bien por los Mossos 👍

Nou comentari