Nou episodi de la lluita policial contra el tràfic de drogues a Barcelona. En aquesta ocasió, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han dirigit un operatiu conjunt que ha acabat amb el desmantellament d’un punt de venda de droga a Ciutat Vella, i el retorn del pis ocupat al seu propietari. Els agents han practicat tres dentecions i han intervingut 20 grams de cocaïna, una balança i estris de manipulació i també 750 euros en efectiu. En concret, el pis ocupat es trobava al carrer de l’Aurora, al barri del Raval.

Segons ha explicat la Guàrdia Urbana una piulada, el pis “causava queixes per inseguretat, molèsties i degradació de l’entorn”. De fet, el pis es troba molt a prop d’una escola, i es produien baralles i aldarulls a la zona.

Tot just el 20 de març, els Mossos d’Esquadra i la policia local del Prat de Llobregat desmantellaven un grup criminal que subministrava esqueixos de marihuana de gran qualitat a altres cultivadors per iniciar plantacions extensives. En un comunicat, la policia cdertificava la detenció de vuit homes i van decomissar 425 plantes i 8.016 empelts, I d’entre aquests vuit, un home era clau. Se’ls acusa de delictes contra la salut pública, pertinença a grup criminal, tinença d’armes i defraudació de fluid elèctric.

Barcelona és líder a la Unió Europa (UE) en consum de marihuana, segons l’anàlisi de les aigües residuals. Tant és l’ús d’aquesta droga que triplica els valors de la segona ciutat, Amsterdam (Països Baixos). Els divendres i els dissabtes són els dies predilectes dels residents a la capital, mentre que els dimarts i dijous és quan es registren els indicadors més baixos. Després de Barcelona i Amsterdam, les ciutats on es detecten presències notables d’aquesta substància són Ljubljana (Eslovènia), Zagreb (Croàcia), Karlovy Vary (República Txeca) i París (França). De totes maneres, el cànnabis no és la droga més consumida a la capital catalana, sinó que ho és la cocaïna.

Nou comentari

Comparteix