Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un lladre gairebé s’empassa el botí robat per por a ser detingut
  • CA

Uns agents de la Unitat de Protecció de la Guàrdia Urbana de Barcelona van detenir a una persona que havia robat amb violència una cadena d’or, segons ha informat aquest dilluns el cos policial a través de Twitter. Els agents van veure una discussió al carrer de Còrsega, es van apropar i la víctima va explicar als agents el que havia passat. El detingut, atemorit per la presència policial, gairebé es va empassar el botí: duia la cadena a la boca.

La inseguretat continua sent el problema més greu que els barcelonins veuen a la ciutat, segons l’Enquesta de Serveis Municipals 2022, presentada recentment. La inseguretat és el principal problema dels veïns des del 2019 i, aquesta vegada, el 19% l’ha destacada com a qüestió més greu, la xifra més alta en l’última dècada. L’any passat la inseguretat havia baixat uns punts (14% dels enquestats la van destacar com a qüestió principal a resoldre).

Les dades sobre furts i robatoris

Els lladres reincidents eren una de les principals preocupacions de la policia per aquest estiu a la ciutat. Segons les dades difoses aquest dimecres, Barcelon­a ha registrat un descens del 12,20% dels fets delictius respecte a l’estiu del 2019, amb dades molt remarcables com que els f­urts i els robatoris violents al carrer baixen aquest estiu un 22,4% i un 12,5% respectivament.

També es redueixen els robatoris amb força a establiments comercials un 42,8%, els robatoris amb força a domicili un 20% i els robatoris amb força a interior de vehicle un 9,65%. Per contra, les estafes, un volum important de les quals estan relacionades internet, continuen mantenint una tendència a l’alça amb 968 fets més denunciats respecte el 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa