Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut per provocar incendis en quadres de llum de pisos de Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 36 anys a qui acusen de provocar incendis en els quadres de llum de pisos diversos d’arreu de Barcelona. L’home, que tenia antecedents policials per fets similars, ja va ser condemnat a una pena de cinc anys de presó. Aquest cop, se l’investiga per la seva presumpta relació amb 9 delictes d’incendi amb risc per les persones i 2 delcites de danys amb l’agreujament d’incendi.

La policia catalana va començar a investigar a partir d’un avís el passat mes de maig en un edifici del barri d’Horta. Els bombers van confinar tot el veïnat de l’immoble per culpa d’un incendi al quadre de llums situat a l’última planta. A partir d’aquí, els Mossos han investigat altres fets similars en diversos districtes de la ciutat.

L’home dificultava la feina de metges i bombers

Segons diu la policia, els modus operandi del detingut és sempre el mateix. Comprava una capsa de pastilles acceleradores, les típiques que comprem quan volem encendre una barbacoa, i les feia servir per activar el foc en els quadres elèctrics dels edificis.

Actuava, principalment, en immobles dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia i Horta Guinardó. En tots aquests edificis, l’home cremava la xarxa elèctrica i així deixava a les fosques la comunitat de veïns, bloquejant l’enllumenat i els ascensors i alhora, dificultant la feina als serveis d’emergències.

Antecendents penals

Els agents dels Mossos d’Esquadra van arrestar l’home el passat 28 de setembre quan accedia a casa seva. Els policies, però, ja el tenien fitxat. En la seva última detenció, l’acusat va llençar un artefacte incendiari de fabricació casolana contra un domicili, quan encara hi havia persones en el seu interior.

Tot i la reincidència, segons han informat els Mossos, l’home ha quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa