Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
A judici per apropiar-se de més de 200.000 euros d’un home dependent
  • CA

L’Audiència de Barcelona jutja aquest dimecres una dona i la seva exparella per haver abusat presumptament de la confiança d’un veí de la capital catalana per sostreure-li 231.084 euros entre 2015 i 2018. La víctima pateix una malaltia degenerativa que li provoca un alt grau de dependència.

La Fiscalia sosté que els acusats “van tramar un pla per fer-se amb els estalvis” de l’afectat, aprofitant que la incriminada el va cuidar durant 12 hores al dia al llarg de més de dos anys. L’home -que va presentar denúncia després d’adonar-se del possible delicte- no es val per si sol i li calien les atencions de la dona en tot moment.

El fiscal imputa una suposada estafa continuada als dos implicats i reclama que siguin condemnats a cinc anys de presó i que cadascú pagui una multa d’uns 3.600 euros. També els insta a retornar tot l’import que es creu que es van apropiar i que la víctima mai no ha recuperat.   

Igual que per a qualsevol tasca domèstica i per desplaçar-se pel carrer, el denunciant necessitava també de l’acusada per fer gestions al banc, ressalta l’escrit d’acusació. El fiscal sosté que l’assistenta es va prevaldre de la “ingenuïtat” i la “bona fe” de l’afectat per memoritzar les claus de dues targetes de crèdit.

Així, els dos processats van obtenir suposadament 83.550 euros a través de “múltiples extraccions de diners” mitjançant les targetes del denunciant. Tots dos s’haurien fet amb imports que fluctuaven entre els 200 i els 600 euros cada cop que anaven al caixer automàtic, detalla la Fiscalia.

El parany de les obres

Els dos encausats van idear presumptament un altre parany per furtar encara més diners a l’home malalt. Segons el Ministeri Públic, la parella de l’acusada va crear una empresa de reformes pocs mesos després que la dona comencés a treballar de cuidadora. La processada -que figurava com a administradora única de la companyia- va convèncer el denunciant perquè remodelés un pis de la seva propietat i que encarregués els treballs al seu xicot.

Tot i que es va elaborar un pressupost, l’acusada va reclamar a l’afectat que li lliurés encara més diners en metàl·lic. Posava com a pretext que les obres topaven amb dificultats que exigien contractar nous mitjans. L’argument era fals, però l’home li lliurava “en mà” quantitats “generalment superiors als 600 euros” i “sense que en cap moment sospités que estava sent enganyat”, assenyala el fiscal.

Els dos acusats es van embutxacar presumptament 137.621 euros amb l’enganyifa de les obres, segons el recompte de la Fiscalia. Alhora, els processats s’haurien servit també de suposades mentides per ingressar tres transferències per un valor total de 9.913,70 euros.

Més notícies
Un agent dels Bombers de Barcelona / Bombers de Barcelona
Un mort en un incendi en un pis al barri de la Maternitat
Notícia: Un mort en un incendi en un pis al barri de la Maternitat
Comparteix
Deu dotacions de bombers han treballat en l'extinció de l'incendi i ara fan tasques de ventilació
Venen dos dies de festa sense escola a Barcelona
L’òmicron assalta les escoles bressol municipals: el 20% dels alumnes, confinats
Notícia: L’òmicron assalta les escoles bressol municipals: el 20% dels alumnes, confinats
Comparteix
Hi ha 603 aules públiques de 0 a 3 anys: 113 estan tancades per superar el nombre màxim de positius per grup

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa