Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’òmicron assalta les escoles bressol municipals: el 20% dels alumnes, confinats
  • CA

La variant òmicron de la Covid-19 està batent rècords de tota mena. La seva alta transmissibilitat, tot i tenir efectes molt més lleus, ha provocat, per exemple, que el virus arribi a franges d’edat on abans tenia una incidència mínima. És el cas dels infants de 0 a 3 anys, no vacunats -ni ara ni fa un any-, que registren altres taxes de positius.

Gairebé un 20% de dels grups de la franja 0-3 anys escolaritzats en escoles bressol municipals estan confinats, de manera que, del total de 603 classes de les escoles bressol municipals, 113 estan tancades per positius. Així ho ha avançat Betevé, que també detalla que hi ha un 15 % dels treballadors de baixa, fet que està dificultant el dia a dia dels centres. Per això s’ha activat la borsa de treball per aconseguir incorporar-hi noves substitucions, segons dades de l’Institut Municipal d’Educació.

El nou protocol a les escoles dictat pel Govern estableix que si en una classe es registra més del 20% dels alumnes amb positiu per antígens o PCR, la classe serà confinada i només podran assistir a escola els infants que faci un màxim de tres mesos que han passat la Covid-19.

En els darrers dies, a tot Catalunya s’han registrat 132.789 positius per covid-19, dels quals 118.873 d’alumnes, 13.868 de docents i personal d’administració i serveis i 48 de personal extern.

Un 26,5% dels barcelonins han estat positius

Un de cada quatre residents de Barcelona han donat positiu en ua prova de Covid-19 d’ençà que va esclatar la pandèmia l’1 de març de 2020. En total, 437.964 barcelonins, amb dades del 22 de gener del 2022 del Departament de Salut, s’han infectat de forma oficial, és a dir, que ha quedat registrat per un test d’antígens o una PCR. 

En concret, es tracta del 26,5% de la població establerta a la ciutat amb què treballa la Generalitat, 1.648.472 persones. Però les xifres es refereixen a positius confirmats per una prova, i no inclouen, per raons òbvies, els positius que han estat asímptomàtics i indetectables o que no han estat comunicats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa