Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament no va veure “risc imminent” en el local incendiat

El local ocupat del carrer Tetuan on aquesta matinada ha perdut la vida una família de quatre membres, entre els quals, dos infants d’1 i 3 anys, no presentava cap risc imminent. Així ho va determinar fa un mes una inspecció de la Guàrdia Urbana i dels serveis de districte, segons ha avançat l’ACN de fonts coneixedores.

Així, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els serveis tècnics del districte de l’Eixample van fer una inspecció el passat 18 d’octubre al local del número 20 de la plaça Tetuan, i el resultat d’aquella revisió va ser que no es va trobar cap risc imminent i que les condicions no eren dolentes a nivell estructural, indiquen fonts municipals. Aquests controls fan d’advertiment en el cas que hi hagi una amenaça flagrant per als habitants de l’immoble ocupat i, en el pitjor dels casos, implica el desallotjament per motius de seguretat. En aquest cas, però, es va concloure que no hi havia cap element de risc.

La família del local incendiat de la plaça Tetuan vivia en condicions “molt precàries” i estaven al radar dels serveis socials, segons han confirmat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que s’han desplaçat fins allà per seguir l’operatiu. Encara no se saben les causes de l’incendi, que s’ha cobrat quatre víctimes mortals –dos menors d’un i tres anys– i ha deixat quatre persones ferides.

L’incendi s’ha produït en una antiga oficina bancària del número 20 de la plaça Tetuan que estava ocupada des de feia temps. Tant Colau com Elena han demanat temps perquè la policia científica i els Bombers puguin fer la investigació per determinar les causes de l’incendi. Tot i que encara no se sap com es va originar, el conseller d’Interior ha explicat que aquesta mateixa nit, cap a les 2.00 o les 3.00 de la matinada, els Mossos han rebut un avís per una baralla a l’interior del local i han hagut de mediar. Elena ha matisat que encara no se sap si aquesta disputa té alguna relació amb l’incendi posterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa