Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La família morta a l’incendi de Tetuan vivia en condicions “molt precàries”

La família del local incendiat de la plaça Tetuan viva en condicions “molt precàries” i estaven al radar dels serveis socials, segons han confirmat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que s’han desplaçat fins al lloc dels fets per seguir les tasques d’extinció sobre el terreny. De moment encara es desconeixen les causes de l’incendi, que s’ha cobrat quatre víctimes mortals –entre elles dos menors, d’un i tres anys– i ha deixat quatre persones ferides per inhalació de fums.

L’incendi s’ha produït en una antiga oficina bancària del número 20 de la plaça Tetuan que estava ocupada des de feia temps. Tant Colau com Elena han demanat temps perquè la policia científica i els Bombers puguin fer la investigació per determinar les causes de l’incendi. Tot i que encara no se sap com es va originar, el conseller d’Interior ha explicat que aquesta mateixa nit, cap a les 2.00 o les 3.00 de la matinada, els Mossos han rebut un avís per una baralla a l’interior del local i han hagut de mediar. Elena ha matisat que encara no se sap si aquesta disputa té alguna relació amb l’incendi posterior.

Al radar de Serveis Socials

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat que la família vivia en condicions molt precàries i ha criticat l’entitat bancària per deixar desatès el local. “No pot ser que hi hagi oficines buides i la propietat se’n desentengui”, ha denunciat. Colau ha assegurat que els serveis socials estaven en contacte amb la família que ocupava el local després que els veïns de la finca es posessin en contacte amb l’Ajuntament. “No és un perfil de família que es dirigeix a l’administració per demanar ajuda”, ha dit.

Segons ha explicat en una atenció als mitjans, els serveis socials havien activat un equip especialitzat en aquesta mena de casos per guanyar-se la confiança de la família i animar-los a fer ús de les ajudes que ofereix l’Ajuntament. “La família estava en fase d’intervenció“, ha afegit. “S’havien ofert ajudes de menjar i s’estava fent un seguiment de l’escolarització del fill gran i un seguiment mèdic de tots els menors”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Colau dimissió a novembre 30, 2021 | 10:15
  Colau dimissió novembre 30, 2021 | 10:15
  Us costa, eh! Al local hi vivien ocupes romanesos i al sòtan del local pakistanesos. I la Colau sempre llençant merda sobre la propietat, que a més de patir ocupacions il·legals sense que l'administració hi faci res, encara han d'aguantar que se'ls culpabilitzi quan hi ha una desgràcia per part dels que mai van més enllà d'estar-hi "en converses".
 2. Icona del comentari de: Dimissió a novembre 30, 2021 | 12:21
  Dimissió novembre 30, 2021 | 12:21
  Populisme, dimissió.
 3. Icona del comentari de: fat boy a novembre 30, 2021 | 12:49
  fat boy novembre 30, 2021 | 12:49
  O sigui que no tenien un ral pero van fer una criatura?. Jo ja no entenc res.
  • Icona del comentari de: Anònim a novembre 30, 2021 | 15:10
   Anònim novembre 30, 2021 | 15:10
   en serio aquest comentari? que desagradable que arriba a ser l'esser humà!!
   • Icona del comentari de: fat boy a desembre 01, 2021 | 00:07
    fat boy desembre 01, 2021 | 00:07
    Fariseu.
 4. Icona del comentari de: JOSEP a novembre 30, 2021 | 19:05
  JOSEP novembre 30, 2021 | 19:05
  Aqui LA GREU VERGONYA , Es tenir politics que cobren enormes sous disfruten de caros Privilegins , disfruten de tenir dues o tres cases .Ajuntaments que no fan res per las Families que mal viuen als Carrers de Barcelona o altres ciutats o Pobles ..LA Culpa del que a pasado NO ES QUE OCUPEN LA OFICINA ABANDONADA DE UN BANCO .. Es que es demostra una vegada mes QUE ADA COLAU Te abandonades a moltes familias EL Ajuntament de Barcelona es culpable de aquestas muertes con u es el Govern Català . Que tampoc esta FEN PISOS DE PROTECCIÓ DE LLOGUERS BARATOS ..En canvi tenin EL PRESIDENT DE CATALUNYA DE E.R.C. Ques el President Autonomico que mes cobre de tot Espanya Cobre mes i tot quel President Espanyol YO Digo CATALUNYA ENS ROBA a els Pobres .... ADA COLAU I PERE ARAGONES Estas muertes son culpa vuestra NO MIREIS PARA OTRO LADO .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa