Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una fuita provoca el vessament d’un producte corrosiu a la Zona Franca
  • CA

El vessament d’un producte corrosiu en un polígon de la Zona Franca de Barcelona ha deixat, de moment, dos treballadors ferits. La fuita s’ha produït, sembla, en el moment en què un camió cisterna de l’empresa Innospec Performance Chemicals ha descarregat el seu producte, afectant els ulls de les persones que operaven a prop.

Protecció Civil ha activat el pla Plaseqcat en fase d’alerta. Aquest pla s’activa quan es detecta una incidència que pot produir accidents greus en establiments i locals que manipulen substàncies perilloses.

En aquest cas, entre les diferents mesures que s’han adoptat, diversos agents han acordonat la zona perquè no hi hagi cap imprevist més i l’empresa ha activat el seu Pla d’Autoprotecció (PAU). Segons la Generalitat de Catalunya, l’empresa els ha informat que no els cal ajuda i que treballen per controlar el vessament.

Incident químic al Port l’any 2021

L’any 2021 es va viure el darrer accident químic més rellevant dels últims temps. En aquell moment, una persona ca resultar ferida lleu després d’una fuita química a l’empresa TMA Planta Marmol, ubicada al moll d’inflamables del Port de Barcelona. Durant un empacament es va produir una fuita de clor que va provocar un núvol de fum a l’interior de la nau i va obligar el personal a evacuar les instal·lacions.

Un any abans, una persona va morir en una explosió a la industria de productes químics Proquibasa, ubicada al polígon Montsolís de la Verneda de Barcelona. Dinou persones han resultat ferides de poca gravetat. L’edifici està situat al número 47 de la Via Trajana, al districte de Sant Martí.

Aquesta explosió va sacsejat tots els edificis del voltant de la indústria química, causant diversos desperfectes. A la nau del costat, fins i tot, l’ona expansiva va arribar a esfondrar un tros de sostre i ha fet caure diversos mobles pesats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa