Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enxampat a Barcelona a 203 km/h en un tram de la ronda de Dalt limitat a 80
  • CA

Enxampat a la ronda de Dalt de Barcelona a 203 quilòmetres per hora en un tram limitat a 80. Aquesta és la infracció greu que ha visibilitzat aquest cap de setmana la Guàrdia Urbana de Barcelona, a través d’una piulada a la xarxa social Twitter. A través d’aquest missatge, i de la fotografia adjuntada, es pot comprovar com circulava l’1 de març a les 2 hores i 39 minuts de la matinada pel segon carril d’aquesta via a aquesta velocitat desorbitada, superant dos cops i mig la velocitat permesa en aquest tram de la ciutat. Per aquests fets la Urbana ha denunciat per la via penal el conductor del vehicle.

La policia adverteix que una velocitat excessiva dificulta el control del vehicle, disminueix el camp visual i augmenta la distància de frenada i gravetat de les lesions. Les denúncies per excés de velocitat, a través dels radars, són, de llarg, el motiu d’infracció més habitual, amb un balanç de 358.097 sancions l’any 2021. Això són, de mitjana, 981 multes cada dia dels 365 dies de l’any.

L’any 2021 s’ha tancat amb 12 sinistres mortals a les carreteres de la capital. És, juntament amb el 2017, la xifra més baixa quant a decessos des de l’any 1990. No obstant això, de mitjana, per cada mes de l’any una persona perd la vida per culpa d’un vehicle.

L’assignatura pendent són els que van sobre dues rodes. Vuit dels morts eren conductors de motos; dos conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP), com un patinet elèctric; i un darrer era conductor d’autobús. També va perdre la vida un vianant. Del total de víctimes, 11 d’elles eren homes i una dona, segons les dades que l’Ajuntament de Barcelona ha fet públiques aquest dimarts. El 2022, de moment, compta amb un balanç almenys de tres morts en accidents de trànsit, tots ells motoristes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa