Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen un home per abusar sexualment de dones en una platja de Barcelona
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir aquest dimarts un home per presumptes tocaments i assetjament a dones en una platja de la ciutat. L’arrest el van dur a terme agents del Grup de Platges del cos policial barceloní, que havien estat prèviament alertats de la conducta de l’implicat per part de diversos ciutadans.

Els fets haurien tingut lloc aquest dimarts cap a les onze del matí a la platja del Somorrostro, quan l’individu hauria començat a realitzar tocaments a diverses dones mentre aquestes s’estaven banyant en aquesta platja barcelonina.

Diversos usuaris que es trobaven en aquest espai van alertar els agents del cos policial barceloní d’aquest possible assetjament i del comportament de l’home, que finalment va ser arrestat com a presumpte autor d’un delicte d’abús sexual.

A través d’una publicació a les xarxes socials, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha condemnat els fets i ha remarcat que cal tenir “tolerància zero” amb conductes d’aquesta mena.

Un grup policial temporal

Cal recordar que el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana està operatiu des del 30 de maig passat i té a la seva disposició aproximadament una norantena d’agents que fan patrullatges a les deu platges que conformen la façana marítima barcelonina. Aquest equip també compta amb dues embarcacions, la Talaia i la Guaita, per fer les funcions de patrulla marítima. L’objectiu principal d’aquest grup específic és assegurar que les platges de la capital catalana compten amb totes les garanties possibles de seguretat i mobilitat, preservant aquest espai públic com a lloc de convivència i civisme durant la temporada d’estiu.

Precisament, la continuïtat d’aquesta unitat de platges va estar durant unes setmanes en risc enguany per la suspensió d’un polèmic plus salarial. Tanmateix, l’Ajuntament de Barcelona va decidir finalment aixecar aquest bloqueig, un moviment que va ser clau perquè els agents del grup poguessin continuar amb la seva activitat habitual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa