Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut a Barcelona un fugitiu condemnat a 23 anys de presó
  • CA

Caçat un fugitiu perillós a Barcelona. La policia espanyola ha informat de la detenció d’un home francès que complia una condemna de 23 anys de presó per haver intentat matar la seva parella sentimental. Els fets delictius van passar l’any 2004 a la ciutat de Nimes, quan l’home va intentar estrangular la víctima amb els cordons d’unes sabates. La víctima va sobreviure i ell va ser condemnat a presó.

Fuig d’una presó i arriba a Barcelona

La policia ha explicat en un comunicat que el mes de desembre del 2021, quan encara li quedaven 10 anys de condemna, el pres va aprofitar un ingrés hospitalari per fugir de França i des de l’aleshores se’l buscava. Finalment va ser localitzat a Barcelona, concretament al consolat francès. Se’l va poder identificar gràcies als diferents enllaços i a la cooperació policial internacional i, posteriorment, se’l va detenir.

El detingut no té antecedents policials a Espanya i després de ser atès a l’Hospital del Mar de Barcelona passarà a disposició judicial, a l’espera que es materialitzi l’ordre europea de detenció i lliurament a les autoritats franceses.

Un criminal finlandès s’amagava a la ciutat

L’abril del 2022 es va detenir a Barcelona un dels líders de l’organització nòrdica Mantaqa, dedicada al narcotràfic.
Es tractaria d’un líder de l’organització criminal nòrdica Mantaqa, dedicada al tràfic de droga a gran escala. L’home tenia una ordre europea de detenció per tràfic de drogues, delictes contra l’ordre públic i contra la seguretat de l’Estat. Se l’acusava en concret de coordinar la recepció, emmagatzematge i distribució de grans quantitats d’estupefaents, com cocaïna, marihuana i medicaments opiacis.

Al febrer del 2022 va ser localitzat i detingut un home fugit d’Itàlia i acusat de participar en l’assassinat de la seva cosina, de 18 anys, que va rebutjar casar-se amb ell després que la família convingués un matrimoni forçat el 2021. La policia espanyola el va localitzar amb col·laboració dels Carabinieri al barri de la Trinitat, a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa