Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut l’exaspirant a la Urbana acusat de fer tocaments a tres companyes
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut l’aspirant a guàrdia urbà acusat de fer tocaments a tres companyes, segons ha avançat la Vanguardia i han pogut confirmar altres mitjans com l’ACN. Els fets haurien passat durant una de les sessions de defensa personal impartida a l’Escola de Policia de Catalunya. Una de les víctimes va elevar la queixa als seus instructors i, a partir d’aquí, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) va començar una investigació interna a través de la qual va poder descobrir dos casos més. Segons apunten aquests mitjans, les víctimes han indicat en tot moment que l’exalumne sobrepassava els límits del contacte físic en aquestes sessions. El detingut ha passat la nit a comissaria i ara passarà a disposició judicial.

L’aspirant a guàrdia urbà va aconseguir passar l’última ronda d’oposicions convocades per l’Ajuntament de Barcelona i era un dels candidats a ocupar les 150 places noves que s’han obert al cos de la policia municipal. La direcció ha optat per apartar temporalment del curs l’individu i ha demanat al consistori que rebaixi el pagament de la prestació corresponent a aquesta formació mentre no es resol el procés. En aquest sentit, des de l’ISPC es reserven la possibilitat de portar el cas davant de la justícia. La direcció del centre també ha ofert el seu suport a les víctimes per acudir als tribunals.

Condemna d’Interior

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha condemnat uns comportaments que considera “absolutament inacceptables” i “incompatibles amb l’Escola de Policia i la feina que aspirava a tenir”. Tot i això, no és el primer cas d’aquestes característiques entre un dels aspirants a policia. L’abril de 2022, els Mossos d’Esquadra van detenir un altre alumne de l’Escola de la Policia que hauria comès una agressió sexual en un local de Sabadell durant la festa de la promoció. En aquest cas, l’aspirant també va acabar expulsat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa