Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen un home per robar a gairebé 100 persones grans en caixers
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 29 d’agost un home de 36 anys per, pressumptament, robar gairebé 100 persones grans amb el mètode ‘scalping’ a les quals els hi hauria robat, en total, a prop de 200.000 euros, segons ha informat ACN. Es tracta d’un tipus d’estafa que consisteix a vigilar que les víctimes treguin diners al caixer automàtic per veure quin número PIN marquen i, després, fer-lo servir per robar-los diners.

Per cometre aquests delictes, l’acusat anava fins a les entitats bancàries amb patinet elèctric i es posava una mascareta, ulleres de sol i un barret per amagar el seu rostre. Per acostar-se a les víctimes mentre feien operacions bancàries, s’oferia a ajudar-les amb la gestió i després feia reintegraments en caixers o compres en comerços. En gran part de les ocasions, anava als caixers quan arribava el moment del mes en el qual aquestes persones cobraven. En gairebé tots els casos, a més, les extraccions eren de més de 1.000 euros.

Alt nivell de vida

La investigació va arrancar durant la segona metitat del 2021, quan els agents es van assabentar que aquesta mena de delictes i denúncies d’aquest estaven augmentant a l’àrea metropolitana. Arran de les denúncies, els policies van consultar les càmeres de seguretat dels caixers on s’havien comés els robatoris, la qual cosa els hi va permetre identificar el pressumpte autor. Després van investigar el seu dia a dia i van comprobar que tenia un alt nivell de vida. Per exemple, conduia vehicles de luxe i dormia en hotels d’alt nivell.

Després que els Mossos els detinguessin el passat 29 d’agost, van localitzar més víctimes, sobretot de l’àrea metropolitana, perquè denunciessin les estafes que havien patit i que, d’alguna manera, es pogués fer justícia amb totes elles. L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge va demanar que ingressés a presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa