Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
A presó per cometre quatre atracaments a bancs de Barcelona
  • CA

L’única cosa amb què sempre es cobria la cara era una mascareta quirúrgica, la resta de la seva expressió era ben visible. Un home ha ingressat a presó per cometre quatre atracaments de bancs a Barcelona. Es tracta d’un home de 47 anys que és un “lladre multireincident amb diversos antecedents per robatoris violents en establiments comercials”, han explicat des dels Mossos d’Esquadra. A més de cometre els delictes a cara descoberta, portava una pistola amb què amenaçava els treballadors, per tal d’obtenir el botí; en total, 19.000 euros. Per aquests fets se li atribueixen tres delictes de robatori i un més en grau de temptativa, que no va acabar fructificant.

En poc més d’un mes es van cometre els fets. En concret, entre el 4 de novembre i el 7 de desembre, als districtes d’Horta-Guinardó, Sant Martí i Eixample. El diners sostrets en cada acció oscil·lava entre els 2.000 euros i els 12.000, a excepció d’un intent frustrat. La investigació ha estat dirigida per la Unitat Central d’Atracaments (UCA) dels Mossos.

A les imatges difoses per la policia catalana s’observa com l’home, vestit de negre, guardava la pistola al ventre, entre els pantalons i la samarreta. A l’interior del banc en qüestió deixava al descobert l’arma i apuntava els treballadors de les entitats financeres. “L’atracador evidenciava conèixer els mecanismes de dispensa de diners de les entitats bancàries i les quantitats que li podien proporcionar i així ho transmetia als empleats”, expliquen des dels Mossos d’Esquadra, que asseguren que el delinqüent era conscient que “no es podria endur sumes de diners gaire elevades”.

Amb la investigació ja en marxa, a principis de desembre un agent fora de servei va aconseguir identificar-lo a Mataró. Tot va passar de matinada, quan el funcionari públic va veure de matinada un home i una dona que els va cridar l’atenció. De seguida va poder identificar que l’home coincidia en aparença i vestimenta amb l’atracador que estaven investigant i va activar una patrulla de policies per tal que l’identifiquessin. “En el moment de la detenció el lladre duia la mateixa roba que havia fet servir en els robatoris”, informen els Mossos. “Quan el van escorcollar els mossos li van trobar la pistola semiautomàtica que havia utilitzat durant els robatoris i una altra pistola, en aquest cas de boles de PVC”, afegeix aquest cos. El detingut ja ha passat a disposició judicial i està a presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa