Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen a Barcelona “objectius prioritaris” de la policia europea
  • CA

La policia espanyola ha detingut 25 persones relacionades amb una organització criminal d’origen serbi, algunes d’elles a Barcelona. L’Europol, la polia europea, fa anys que les buscava i consideraven que era una operacióprioritària”, ja que els sospitosos formaven part d’una de les bandes més importants del bàltic. Els detinguts es dedicaven al tràfic d’armes, drogues i blanqueig de capital.

En una operació conjunta amb la mateixa Europol i la Policia Sèrbia, amb més de 300 policies treballant en el cas, s’ha aconseguit desmantellar 6 plantacions, 4.000 plantes i 63 kg de marihuana, prop de 450.000 euros, 4 vehicles, un rifle i altres armes de foc, munició real i rellotges de luxe.

Una de les plantacions que tenia l’organització criminal / ACN

Les operacions es dirigien des de Sèrbia

Tots els beneficis que obtenien els integrants de la cèl·lula criminal viatjaven fins a Sèrbia, on els esperava el líder de l’organització. Des d’allà es coordinava, planificava i es decidia les línies d’actuació de la banda i també es procedia a blanquejar els diners obtinguts en altres països europeus.

La coordinació entre els diferents estats ha estat clau per poder atrapar una part d’aquesta organització criminal. Ara, queda pendent una altra investigació policial oberta a Sèrbia i que s’ha produït de forma paral·lela a la intervenció duta a terme a Catalunya.

La col·laboració entre policies europeus, clau per atrapar aquest tipus d’organitzacions

La col·laboració policial en matèria internacional és una cosa habitual quan es tracta de bandes organitzades internacionalemnt. En aquesta darrera pperació no han participat els Mossos d’Esquadra, que han estat clau en altres investigacions de l’Europol. El mes passat van alertar d’una organització que, justament, es feia passar per la policia europea per adquirir dades de les víctimes.

A inicis d’any, la policia també va detenir un dels narcotraficants més buscats de tot el continent. Formava part de la llista UE Most Wanted —més buscats a la Unió Europea— de l’Europol per haver introduït al continent més de 300 quilos d’heroïna des d’Iran a través d’Eslovènia. També ha arrestat un segon fugitiu, que era buscat per tràfic de marihuana a Alemanya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a octubre 29, 2022 | 19:52
    Observador octubre 29, 2022 | 19:52
    Voleu aturar tot aixó?. Doncs legalitzeu la maria; així deixarà de ser un negoci lucratiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa