Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut a Barcelona un narcotraficant “d’alt valor” buscat a Europa
  • CA

Un dels narcotraficants més buscats d’Europa ha estat detingut a Barcelona. Formava part de la llista UE Most Wanted de l’Europol per haver introduït al continent més de 300 quilos d’heroïna des d’Iran a través d’Eslovènia. També ha arrestat un segon fugitiu, que era buscat per tràfic de marihuana a Alemanya.

La Policia Nacional ha difós aquest diumenge la detenció de l’home, identificat com a E.K. i amb l’àlies DEC. Les autoritats judicials i policials d’Eslovènia el consideren “objectiu d’alt valor” i s’enfronta a 10 anys de presó en aquest país balcànic per haver participat amb 4 persones més en la compra i transport d’estupefaents. Fins a 302,3 quilos d’heroïna estaven amagats en 25 bosses d’adhesiu ceràmic, dins d’un contenidor marítim descarregat al port de Koper i traslladades a un magatzem.

La policia espanyola va seguir-ne el rastre el 2019 en rebre l’ordre de recerca eslovena i finalment va descobrir que residia amb la seva família en una urbanització de luxe propera, que no ha revelat. Es tracta d’una àrea privilegiada al costat d’un camp de golf i boscos. Aquest emplaçament ha obligat als agents a organitzar un dispositiu de vigilància complex per seguir-ne els moviments i atrapar-lo.

La policia eslovena va facilitar a l’espanyola dades clau per a la detenció, reconeix el cos, com identitats falses que havia usat i immobles i vehicles que havia fet servir amb anterioritat. Dos agents del país també van participar en la detenció.

Un xat indiscret

El que més preocupava als agents que el vigilaven és que s’assabentés del dispositiu de detenció pel xat que tenen els residents en aquesta urbanització, on s’informen els uns als altres de qualsevol moviment inusual a la zona. Així, van haver-ne de controlar els moviments a molta més distància del que seria habitual, amagats en un bosc proper.

Els dos cossos policials consideraven indispensable el factor sorpresa per a l’arrest i una acció contundent, donat que sospitaven que l’home podia anar armat i no podien preveure com reaccionaria.

Segon fugitiu

Un segon fugitiu ha estat detingut a Barcelona ciutat, per uns delictes diferents: tràfic de marihuana a Alemanya. S’enfronta a 18 anys de presó. La primera pista va ser una informació que situava l’home a la porta d’un hotel de la capital catalana, amb dues persones més. Per no perdre’l de vista van anar-lo a detenir immediatament. 

En ser localitzat va reaccionar violentament contra els agents i els hi va causar contusions al cos i la cara i una fractura d’esternó, sosté la Policia Nacional. Va arrencar a córrer en una fugida de pel·lícula superant tanques i tàpies. Un agent sí que va aconseguir perseguir-lo i finalment va ser interceptat quan intentava saltar una altra paret. Les dues actuacions s’emmarquen en la xarxa comunitària European Network of Fugitive Search Teams (ENFAST).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa