Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen presó per a un grup de turistes que va obrir foc a Pachá
  • CA

L’Audiència de Barcelona comença a jutjar aquest dilluns un ciutadà neerlandès acusat de disparar sis trets a l’entrada de la discoteca Pachá, al Port Olímpic, enmig d’una discussió de matinada amb els vigilants de la sala de festes el 2018. Altres dos súbdits neerlandesos involucrats en l’aldarull també es seuran a la banqueta dels acusats. Tots tres es trobaven fent turisme a Barcelona i, quasi tres anys després de l’altercat, s’enfronten ara a un possible ingrés a presó.

La major petició de pena es sol·licita pel processat acusat d’obrir foc, que va passar 17 dies de presó provisional després de ser detingut el 2018. La Fiscalia l’imputa tres delictes d’amenaces i un de tinença il·lícita d’arma; demana que se li imposin vuit anys de reclusió.

Segons el relat de la fiscal, els tres turistes eren a la zona VIP de Pachá durant la matinada de l’1 de febrer de 2018. Cap a les 4.50, els tres acusats van començar a discutir-se amb un altre grup de clients i el personal de seguretat els va expulsar de l’establiment. Els neerlandesos van intentar accedir de nou a la discoteca però els guàrdies els hi ho van impedir.

Aleshores, un dels incriminats va encarar-se amb els vigilants i va acabar traient una arma de foc. Segons el Ministeri Fiscal, l’individu primer va encanonar una persona i, a continuació, va efectuar sis trets a l’aire, “sense apuntar directament els vigilants”, indics l’escrit d’acusació. Les bales no van causar ferits. En tot cas, almenys dos trets van impactar en la vidrera del local i el tiroteig va intimidar els guàrdies que, “a causa del temor que van patir, van sortir corrent per protegir-se”, detalla l’escrit de la Fiscalia.

Encobriment i droga

A partir d’aquí van entrar en joc els altres dos processats, d’acord al relat de la fiscal. L’home que va disparar va lliurar l’arma a un dels seus acompanyants. Sempre segons l’escrit d’acusació, la va amagar dins d’una bossa que duia un altre individu que no es va aconseguir localitzar. La bossa va acabar en mans del tercer incriminat, que va fugir amb ella i va acabar llençant-la.

La Fiscalia demana per un dels acompanyants quatre anys i mig de presó, per un delicte d’encobriment i un altre contra la salut públic, perquè li van sorprendre amb sis grams i mig de MDMA preparada per a la venda quan va anar a tornar un vehicle de lloguer hores després de l’incident. A banda, sol·licita un any de privació de llibertat pel tercer implicat, acusat d’encobriment.

La policia no va aconseguir trobar l’arma. En canvi, sí que va localitzar la funda de les bales de nou mil·límetres que es van disparar a la porta de Pachá.

Més notícies
El nou Pla estratègic del Park Güell només admetrà 4,5 milions de persones a l’any BSM
El parc i la ciutat que la pandèmia ha reconciliat
Notícia: El parc i la ciutat que la pandèmia ha reconciliat
Comparteix
El Park Güell ha trobat l'equilibri d'usos que se li resistia, gràcies al nou escenari postconfinament
Una parella d'agents de la Guàrdia Urbana patrullant / GUB
Enxampats quan anaven carregats d’eines per robar en trasters de Barcelona
Notícia: Enxampats quan anaven carregats d’eines per robar en trasters de Barcelona
Comparteix
La Guàrdia Urbana acusa dues persones d'intentar cometre el furt en un edifici de la Marina de Port

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a gener 09, 2022 | 17:19
    JordiP gener 09, 2022 | 17:19
    Se sap on paren aquests incriminats? A qjue no. Així, doncs, quina mena de judici en faràn? La llei espanyola no autoritza el judici "in absentia". Els turistes que van muntar aquest pollastre s'en van tornar a casa seu tant contents, segur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa