Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crema quatre contenidors en mitja hora a l’Eixample
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut un home per haver cremat quatre contenidors d’escombraries a l’Eixample en poc més de mitja hora. Així ho han explicat a les xarxes socials, on detallen que ha estat gràcies a un testimoni que han pogut identificar i detenir el presumpte autor dels fets. “Gràcies a la descripció d’una testimoni troben a l’home i dins la motxilla, que portava a sobre, hi havia estris necessaris per provocar els incendis”, diu la policia en un apunt a Twitter.

Vandalisme més enllà de manifestacions

La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir el gener de 2021 un home de 60 anys per presumptament cremar una dotzena de contenidors a Barcelona i a L’Hospitalet de Llobregat. Aleshores l’ajuntament barceloní va explicar que, en un primer moment, els agents van detectar sis contenidors cremats en la Gran Via de les Corts Catalans, a l’altura del barri d’Hostafrancs, per la qual cosa van sospitar que podien ser provocats. Paral·lelament, una patrulla no uniformada va identificar a un home amb actitud nerviosa que es trobava enfront d’un contenidor que s’estava cremant. A l’Hospitalet de Llobregat també havien cremat diferents contenidors, i les descripcions dels testimonis coincidien amb la persona identificada pels agents de paisà a Barcelona.

Els contenidors han estat víctimes d’accions de protesta en manifestacions a la ciutat. A tall d’exemple, durant les protestes per la sentència contra els presos polítics del Suprem l’octubre del 2019, hi va haver més de mil contenidors cremats a Barcelona, segons l’Ajuntament.

On van a parar els contenidors

Tal com ha explicat el TOT Barcelona, un solar municipal pendent d’urbanitzar, al barri de la Verneda, funciona les darreres setmanes com a cementiri improvisat de contenidors d’escombraries. L’espai no està condicionat per a l’emmagatzemament –ni per a cap altre ús–, així que fa servir cada nit potents focus de llum portàtils, alimentats cadascun per un generador de combustible fòssil. El nou contracte de neteja de l’Ajuntament de Barcelona, que ha entrat en vigor aquesta primavera i dura 10 anys, renova una part de la dotació de contenidors de la ciutat per uns nous models de disseny més modern i menor alçada. El solar acull desenes d’unitats que es retiren del carrer, que esperen ben arrenglerats a que els operaris els desballestin.

Més notícies
Cementiri de contenidors de la Verneda amb un generador per a la il·luminació / Cedida
El ‘cementiri’ de contenidors menys sostenible de Barcelona
Notícia: El ‘cementiri’ de contenidors menys sostenible de Barcelona
Comparteix
Està il·luminat tota la nit amb focus alimentats per generadors dièsels

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa