Comença el nou desplegament del servei de neteja a la ciutat. Amb la novetat principal dels nous contenidors. Avui se n’han posat uns de prova al costat del Parc de l’Estació del Nord i se n’han substituït els vells en altres punts de la ciutat. De moment, Ciutat Vella, l’Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí seran els primers districtes a tenir-los. En total, 12.600 contenidors. A la resta de districtes, els contenidors nous arribaran al setembre. Es tracta d’una nova distribució dels contenidors que afavoreix la separació de residus, amb més contenidors de selectiva agrupats. 

Són contenidors més baixos, de diferents mides i tindran boques adaptades al residu que s’hi llença. Tot plegat, amb un disseny pensat perquè sigui més flexible i adaptable a cada barri. I per què més baixos? L’objectiu és millorar la visibilitat dels vianants i que, per tant, siguin més segurs.

De fet, els nous models compten amb obertures calibrades al residu que s’hi llença, i els contenidors d’orgànica tindran mecanismes associats a l’obertura i tancament de les tapes, preparats per introduir sistemes d’identificació d’usuaris, com ja es fa a Sant Andreu.

El nou contracte de neteja suposa una nversió de 2.300 milions per als propers vuit anys, amb un increment de 400 persones en els equips de neteja, que arribaran als 4.400 treballadors. Una de les novetats del nou contracte és que s’incrementarà la freqüència de pas per netejar els carrers, ja sigui amb màquines escombradores o rentat amb aigua a pressió. I també hi ha canvis en els vehicles detinats a la recollida de residus, ja que dos de cada tres seran elèctrics.

Cada barceloní genera uns 500 quilos de residus l’any i d’aquests només se’n recicla al voltant del 38%, un índex de recollida selectiva que fa anys està estancat a la ciutat. Actualment dues terceres parts del residus plàstics que es generen van al contenidor de rebuig i només es recicla un terç del residu orgànic. Cal tenir en compte que el 90% del residu que es genera és podria reciclar i reutilitzar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Laura trilla a abril 14, 2022 | 15:49
    Laura trilla abril 14, 2022 | 15:49
    Que s'ha fet dels contenidors vells?
  2. Icona del comentari de: Laura a abril 14, 2022 | 15:50
    Laura abril 14, 2022 | 15:50
    Que s'ha fet dels contenidors vells?

Nou comentari

Comparteix