Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un conductor de bus, l’heroi que va salvar la dona llençada al metro
  • CA

Es diu Emilio García, té 36 anys i és conductor d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Ell és l’heroi fins ara desconegut que dissabte al matí va saltar a les vies de l’estació de metro d’Urgell per salvar la vida d’una dona a qui un home va agafar per sorpresa i va llençar-se amb ella als rails, a risc de ser atropellats per un tren. La regidora i presidenta de TMB, Laia Bonet, i directius de la companyia de transport públic s’han reunit aquest dimecres amb el treballador per felicitar-lo. Bonet ha definit la valentia que García va protagonitzar com “un gran exemple de positivitat i civisme”.

Segons ha informat TMB en un comunicat, el conductor d’autobusos ha explicat que “tot va passar en mil·lèsimes de segon”. García es trobava cap a les 09.40 hores de dissabte passat a la parada d’Urgell, de la Línia 1, quan va veure a l’andana oposada com un home s’abraonava de sobte sobre una dona i tots dos queien a les vies. El testimoni va baixar de seguida a la zona de rails i va ajudar la dona a pujar de nou a l’andana. Alhora, una altra viatjera que va contemplar els fets accionava el botó SOS per avisar el centre de control del metro, que va ordenar aturar la circulació de combois.

“Vaig tenir clar que una persona estava en perill, que necessitava ajuda i vaig saltar per auxiliar-la. Vaig fer el mateix que m’agradaria que fessin per mi, si algun dia jo estic en perill, que algú m’ajudi. Ni més ni menys”, ha comentat García. El Servei d’Emergències Mèdiques es va desplaçar al llocs del fets per atendre la dona, que va patir farides per la caiguda.

En paral·lel, els Mossos d’Esquadra van detenir l’home que va llençar la víctima a la zona de vies. Se l’acusa d’un presumpte delicte d’intent d’homicidi. La policia va aclarir que l’agressor i la dona no es coneixien.

Més notícies
Un dels autobusos H16 elèctrics de TMB / Europa Press
TMB rectifica un procés de selecció de conductors on no exigia el català
Notícia: TMB rectifica un procés de selecció de conductors on no exigia el català
Comparteix
La Plataforma per la Llengua es felicita per haver provocat que l'empresa corregeixi els requisits i exigeixi als aspirants demostrar també que saben parlar català
Imatge d'arxiu del metro de Barcelona / Jordi Play
Les tarifes del transport públic es mantindran congelades el 2022
Notícia: Les tarifes del transport públic es mantindran congelades el 2022
Comparteix
Els títols comprats enguany tindran validesa durant tot l’any

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa